Drága, jó ízlésű Látogatónk!

Jó helyre keveredtél, de lehet, tévedtél, mert ez nem egy profi "webdesigner team homepage"-e. Mi igazi amatőrként tesszük a dolgunkat elsősorban saját kedvünkért, valamint megtisztelő érdeklődésed esetén a Te tájékoztatásodra, nekünk kedves dolgaink felöl.

A webes tervezés, szerkesztés és programozás területen rövid idő alatt szerzett  tapasztalatunk alapján ma már bizonyosan állíthatjuk, hogy a fotón megjelölve látható néhány alapvető dolog összessége szükséges, és talán 90-95%-ban már elégséges is a "webdizájnoláshoz". A maradékra vagy nincs nagyon szükséged, vagy olyan, amit mondjuk „szakíthatsz” (pl.: idő).

 

 

Mivel ezen dolgokkal mi rendelkezünk, ezért magunk (feleségem, Kardos Zsófia és a képen látható úr, vagyis én) tervezzük, készítjük elő, majd programozzuk a saját webes hálóhelyünket. Alkotói tandemünk nem is oly régen még lelkes amatőr "webdizájner"-ként egy legalacsonyabb szintről kezdve mára viharos sebességgel felküzdötte magát egy alacsonyabb szintre, és még fejlődünk. Erre utal webes hálóhelyünk időbeni fejlődés-története napjainkig bezárólag (2007.-év áprilisáig):

Hosszas tesze-tosza helybenjárás után 2005 közepe táján, egy elvi elhatározást követően fizikailag is megszületett internetes adattároló helyünk. Kérésünkre egy barátunk, Bódis Kati feltette az első html lapunkat, ami aztán két évig "under construction" üzenettel fogadta szépreményű, nyájas látogatóit. A két év laza tervezgetéssel és fogadkozással telt, miszerint hamarosan elkezdjük majd az érdemi munkát is, mígnem 2007 februárjában végre kézbevettük az első oldal grafikai hátterének előkészítését, webes hálóhelyünk kialakítását, lakályossá tételét. Lévén, abszolút nulláról kezdtünk, az első oldal megszületése két hétig tartó kemény munkánkba került, és az eredmény nekünk nagyon-nagyon tetszik. Az oldal grafikai montázsának előállításához a sok technikai probléma miatt is, igen rögös út vezetett. Számtalan elvetélt ötlet és zsákutca után aztán végre berendeztük közös „előszobánkat”, ami szerintünk kifejezi azt a kettőséget, amint a mi tevékenységünk Zsófiával megoszlik.  A kezdeti sikeren felbuzdulva komoly érdeklődést véltünk magunkban felfedezni a dolog iránt, így lassan egyről a kettőre jutottunk, és másodikként átadtuk Zsófia alkotásainak előszobáját is, ami már három napos „rekordidő” alatt készült el. Ez ám a fejlődés! Kezdett igazán érdekessé válni a munka. Ötletet ötlet, oldalt oldal követett, és az egy oldalra jutó idő rohamosan lecsökkent 2-6 óra közé, így napról napra nőtt a hatékonysági mutatónk (Istenem! Hogy én mennyire utálom ezt a kifejezést!). Hajnalokig dolgoztunk (dolgozunk) a háttérben lágyan simogató jazzmuzsika, és egy (-két) pohár vörösbor által fellazítva. Szóval, haladunk, fejlődünk, és reményeink szerint webes hálóhelyünk lassan olyanná válik, amilyenek MI is vagyunk. Valójában ez volt az egyik legfőbb célunk.

Drága Látogatónk, ismerősünk, felebarátunk, barátunk! Ha arra gondolsz, hogy megkérsz, netán megbízol minket webes oldalaid kidolgozására, akkor ezt a gondolatodat kérlek, FELEJTSD EL! Nem szándékozunk ebből üzletet csinálni, mi csupán az önkifejezés egy módját látjuk benne, és neked is ezt tudjuk jó szívvel javasolni: Csináld magad! Csakis így érheted el, hogy a web-oldalaidból webes hálóhelyet alakíts ki magadnak. Sok sikert hozzá!

Kreatív alkotói tandemünk hálásan fogadta látogatásodat, és érezd magad meghívva máskorra is. Egy igazán jó webes hálóhelyen tett látogatás kicsit hasonlatos egy olyan vendégeskedéshez, ahol senkit sem zavarsz és senki sem zavar Téged, ahol nem kell kínosan unalmas beszélgetésekbe bonyolódnod a társaság számodra nemkívánatos tagjaival, ahol nem kell végignézned a háziak nyaralási/síelési házi moziját, fotóalbumját ha nem akarod, mi több, udvariaskodnod sem kell. Itt leveheted a cipődet még az esetben is, ha netán lyukas a zoknid, vagy enyhén szagos. Szóval itt még jól is érezheted magad, miközben megismerheted a hálóhely "lakóit".

Köszi a látogatásod, nézz be máskor is: Zsófi és János

 

Postacím: 1029 Budapest, Tompa M. u. 12. Elektronikus-levél küldése
Telefon: 1-3916006   GLOBEal-home