A tanfolyam programja 2012.02.11.-re

Ideje: 10:00-14:00 és 14:00-18:00 vagy 10-18 óra között

Ha február, akkor farsang! Ha farsang, akkor karnevál! És természetesen máris Velencében vagyunk! Az elmúlt év utolsó napjaiban olyan képeket sikerült készítenem Velencéről, amelyek még hiányoztak a repertoáromból. Ami pedig nem kevés képet jelent (ezres nagyságrendekről beszélhetünk!!)… Egyrészt mert még nem fotóztam Velencében napfelkeltét, másrészt nem egy óceánjáró 13. emeletéről! A két legszebbet most megosztom Veletek! Szerintem ezután máris mindenki hangulatban van, ha már járt Velencében, akkor azért, ha még nem, akkor pedig azért!
Ha pezsgés és karnevál, akkor legyünk már egy kicsit szerelmesek is! Ezt a két témát próbáltam összegyúrni a karneváli tanfolyam tárgyaiban.

 

 

Tárgy-1: Szerelmes pár Velencéből – Ablak formájú különleges falikép.

 

 

 

Felhasznált technikák:
Különleges képi kompozíciók kialakítása síkban és térben, privát rizspapírok felhasználásával, majd ezek homogenizálása harmonikus képi egységgé. Központi figurák kiemelése a térben alákontúrozással. Csipkerozetta készítés különleges modellanyagból. Az ablakkeret dekorációja klasszikus márványimitációval.


Szint: felsőhaladóknak, kifejezetten gyakorlottaknak!

 

 

Tárgy-2: Velencei szerelmesek – Zenélő ékszerdobozka.

 

 

 

Felhasznált technikák:
Nyersfa dobozka (beépített zenélő szerkezettel) dekorálása különböző technikákkal. Nyomatból és szalvétából összeállított képi kompozíció, a hiányzó részletek megfestése és összeárnyalása. Érdekes, metálárnyalatok összemosásával megkomponált keret, ennek további dekorálása veretekkel, ékkövekkel stb. Igény szerint más képekkel is elkészíthető


Szint: közép-haladó

 

 

Tárgy-3: „Fantasy-szív” ékszertartó kerámiából Vallejo képek feldolgozásával.

 

 

 

Felhasznált technikák:
Découpage fehér kerámiára. Domború felület dekorálása privát rizspapírral (többféle választható Vallejo festménnyel), majd a hiányzó részletek megfestése és pittorico háttérárnyalása. Dekoráció a képnek megfelelő kiegészítőkkel, metálfestékekkel, patinákkal, csillámfestékkel, ékkövekkel stb. Stencilfestés domború felületre.

A tárgy, igény szerint más hangulatú papírral is elkészíthető, amelyhez lásd a linket itt: http://www.globealcontact.hu/Keramiak_big.html#23


Szint: közép-haladó

 

Helyszín: Polgárok Háza, 1089 Budapest, Visi Imre utca 6. (térkép)

 

Jelentkezés:

Jelentkezéskor meg kell jelölni, hogy az illető melyik mintatárgyat/tárgyakat szeretné elkészíteni. Lehet jelentkezni egész napra, vagy fél napra is.
A részvételi díj tartalmazza a felhasználandó nyersanyagok árát és eszközhasználatot. Az elkészített alkotásokat a résztvevők hazavihetik. Jelentkezés
elektronikus levélben vagy telefonon
.

Postacím: 1029 Budapest, Tompa M. u. 12.

Elektronikus-levél küldése

Telefon: 1-3916006  /  Mobiltelefon: 20-5225877

Web Design    /    Vissza   /    GLOBEal-home

 

Web Design    /     Vissza   /    GLOBEal-home