A tanfolyam programja 2012.03.10.-re

Ideje: 10:00-14:00 és 14:00-18:00 vagy 10-18 óra között

 

Tárgy-1: Hullámos üvegtál, különleges stencil dekorációval.

 

 

Felhasznált technikák:
Nagyméretű, hullámos üvegtál dekorálása különböző technikákkal az üvegfelület hátoldalától. Két, különböző technikával és különböző segédlet felhasználásával kialakított stencil dekoráció ötvözése. Képi dekorációk rizspapírral, részleges aranyozás, majd az egész kompozíció pittorico árnyalása.

 

A tárgy elkészítéséhez rendelkezésre áll más témájú rizspapír is, tehát a tálat nem csak húsvéti hangulatú képpel lehet majd elkészíteni.


Szint: haladóknak, gyakorlottaknak.

 

 

Tárgy-2: „Keleti” tojás- Szétnyitható tojás bonbonier.

 

 

 

Felhasznált technikák:
A nagy sikerű keleti-sorozat újabb darabja ez a szétnyitható tojás bonbonier, a monoszlói nagy korsó és a hajkefe után (lásd itt, ha ide klikkelsz), a keleti hölgyes privát rizspapír felhasználásával. Ezúttal rizspapír és kókuszháncs papír kombinálásával készült a kompozíció, metálos effektekkel kiemelve a papírrostok rusztikusságát, pittorico-val harmónikus egésszé árnyalva a képi elemeket.

 

A tárgy elkészítéséhez rendelkezésre áll más témájú rizspapír is, a tojást húsvéti hangulatú képpel is el lehet majd elkészíteni.


Szint: középhaladó/haladó

 

 

Tárgy-3: Klasszikus freskótechnika imitáció óriás tetőcserépre.

 

 

 

Felhasznált technikák:
Klasszikus freskó technika imitációja óriás tetőcserépre. A mintadarabokon látható két rizspapír felhasználásával készíthető el a kompozíciók valamelyike (Az utolsó vacsora ill. Ádám teremtése).


Szint: középhaladó/haladó

 

Az igen hosszú (3-4 óra) száradási idők miatt a freskózásra csak egész napos foglalkozásként lehet jelentkezni. Kiegészítéseképpen, tetszés szerint lehet választani hozzá második tárgyat a fenti két tárgy közül.

 

Életképek a napról:

Helyszín: Polgárok Háza, 1089 Budapest, Visi Imre utca 6. (térkép)

 

Jelentkezés:

Jelentkezéskor meg kell jelölni, hogy az illető melyik mintatárgyat/tárgyakat szeretné elkészíteni. Lehet jelentkezni egész napra két tárgy, vagy fél napra egy tárgy valamelyikének elkészítésére.
A részvételi díj tartalmazza a felhasználandó nyersanyagok árát és eszközhasználatot. Az elkészített alkotásokat a résztvevők hazavihetik. Jelentkezés
elektronikus levélben vagy telefonon
.

Postacím: 1029 Budapest, Tompa M. u. 12.

Elektronikus-levél küldése

Telefon: 1-3916006  /  Mobiltelefon: 20-5225877

Web Design    /    Vissza   /    GLOBEal-home

 

Web Design    /     Vissza   /    GLOBEal-home