A tanfolyam programja 2012.06.09. és 06.23-ra

Két alkalmas foglalkozás!

Ideje: 10 -18 óra között mindkét napon

Mindkét tárgy, melyeket a júniusi két alkalmas foglalkozásra kitaláltam, igazi, haladóknak való „különlegesség”, melyekben, némi további újítással, összefoglaltam az elmúlt félévben elsajátított technikákat, az új nyersanyagokkal és technológiákkal ötvözve, immáron az új csipketrend minden „szereplőjének” közreműködésével ( pasta legante, homokpigment, a hozzá való speciális médium és fixáló). Garantáltan szórakoztató és fantáziát megmozgató tárgyak ezek, melyeket természetesen, ahogy eddig is, ki-ki a saját ízlése szerint, más színvilággal, más papírokkal is megalkothat majd a tanfolyamon. Mivel egyik tárgy sem készíthető el önmagában 8 óra alatt, elsősorban a tárgyak nagy mérete, valamint a száradási idők miatt sem, ezért a kettőt párhuzamosan, a két foglalkozás 8-8 órájában fogjuk elkészíteni.

 

 

Tárgy-1: Vintage box – Découpage kompozíció épített keménykarton dobozra, merített papír és rizspapírok felhasználásával.

 

 

 

Felhasznált technikák:
Keménykartonból dobozt építünk, majd merített papírral vonjuk be. Erre ragasztjuk fel a legkülönbözőbb képi elemeket, elsősorban privát rizspapírok felhasználásával. A legnehezebb fázis a kompozíció pittorico összeárnyalása, a különböző képek, jelenetek színtónusainak összehangolása harmonikus egységgé. A dobozt végül pasztás csipkelenyomattal is díszítjük.


Szint: haladó.

 

 

Tárgy-2: Előszobafalra való fatábla, antikolt fémbetéttel, tároló rekesszel és fogasokkal.

 

 

Felhasznált technikák:
Igen sokféle technikából felépített kompozíció. A fa alapot kiindulásképpen shabbyzzuk, részletegesen scrapbook papírral vonjuk be. A fém részen „rozsdásított” festést alkalmazunk, melyet utána részlegesen két fázisban meg is repesztünk. A mintatárgyon látható párizsi látkép (más kép is választható igény szerint) mellett csipkesávokat alakítunk ki Elisa Danieli „Merlé” technikájának felhasználásával, a Decoria új pigment homokjából. A pigment homok az új átlátszó pasztába keverve stencilezéshez is használható, mellyel kőhatású dekorációkat lehet kreálni, ezekkel a dekorációkkal díszítjük tovább a farészeket.


Szint: haladó

 

Képek az első napról

Képek a második napról

Helyszín: Polgárok Háza, 1089 Budapest, Visi Imre utca 6. (térkép)

 

Jelentkezés:

A részvételi díj tartalmazza a felhasználandó nyersanyagok árát és eszközhasználatot. Az elkészített alkotásokat a résztvevők hazavihetik. Jelentkezés elektronikus levélben vagy telefonon.

Postacím: 1029 Budapest, Tompa M. u. 12.

Elektronikus-levél küldése

Telefon: 1-3916006  /  Mobiltelefon: 20-5225877

Web Design    /    Vissza   /    GLOBEal-home

 

Web Design    /     Vissza   /    GLOBEal-home