A tanfolyam programja 2012.09.08.-ra

Ideje: 10:00-18 óra között

 

Tárgycsoport-1: FIGYELEM! Az eddigi szokásoktól eltérően ez feladat nem egy, hanem két önálló ("első", és "második") mintatárgy párhuzamos elkészítését jelenti majd, amelyeket csakis együtt, egy egész napos foglalkozás keretében készítheti el, aki bevállalja. Ennek alapvető oka, hogy az alkalmazott technológia által olyan száradási idők vállnak szükségessé, amelyeket csak egy második tárgy párhuzamos elkészítésével lehet optimálisan kihasználni.

 

Első tárgy: Aranyozott díszüveg csipke imitációval és fémbetétes viktoriánus női portréval.

 

Felhasznált technikák:
Üvegfelület aranyozása a klasszikus aranyozási technika alapján, a Decoria professzionális, aranyozáshoz készült vegyszereivel. A „Merletto” technika következő lépése: hogyan készítünk csipkelenyomatot dekorpigment felhasználásával aranyozott felületre, az ehhez készült speciális vegyszerek felhasználásával. Fémbetét dekorálása női portréval, klasszikus découpage pittorico-val.


Szint: haladó.

 

 

 

Második tárgy: Csipkés fémveretből készült medál viktoriánus női portréval és ékkő díszítéssel.

 

Felhasznált technikák:
Miniatűr precizitás igényeseknek. Découpage pittorico fémveretre, ékkődíszítéssel. Figyelem, a tárgy elkészítése, a gyakorlottság mellett, nagyon jó szemüveget és/vagy kézi nagyítót igényel!


Szint: haladó


 

 

 

Tárgy-2: Ékszeres doboz kerek papírmasé dobozból dekorpigmentes technikával.

 

Felhasznált technikák:
Dekorpigmentes csipkeminta készítés papírmasé alapra a „Merletto” technika alapján. Découpage pittorico a Decoria legújabb „art déco” rizspapírjainak felhasználásával.


Szint: középhaladó/haladó


 

 

 

Tárgy-3: Ékszeres/csokis doboz, választás szerint a pasta legante-val készült csipkenyomattal.

 

Felhasznált technikák:
Négyrekeszes fadoboz dekorálása tetszőlegesen választott célra. Választás szerinti rizspapír vagy nosztalgia szalvéta kompozíció a doboztetőre, kiegészítő háttérfestések, découpage pittorico a képválasztás szerint. A dekorációhoz illő speciális díszfogantyú készítése. A doboz alsó részének díszítése a „Merletto” technika segítségével pasta legante trasparente-vel.


Szint: középhaladó/haladó

 

 

 

 

A nap eseményei képekben:

Helyszín: Polgárok Háza, 1089 Budapest, Visi Imre utca 6. (térkép)

 

Jelentkezés:

Jelentkezéskor meg kell jelölni, hogy az illető melyik mintatárgyat/tárgyakat szeretné elkészíteni. Lehet jelentkezni egész napra, az 1+2 vagy 3+4 tárgyak együttes elkészítése vagy fél napra a 3. vagy 4. tárgy elkészítésére.

A részvételi díj tartalmazza a felhasználandó nyersanyagok árát és eszközhasználatot. Az elkészített alkotásokat a résztvevők hazavihetik. Jelentkezés elektronikus levélben vagy telefonon.

Postacím: 1029 Budapest, Tompa M. u. 12.

Elektronikus-levél küldése

Telefon: 1-3916006  /  Mobiltelefon: 20-5225877

Web Design    /    Vissza   /    GLOBEal-home

 

Web Design    /     Vissza   /    GLOBEal-home