A tanfolyam programja 2012.10.06.-ra

Ideje: 10:00-14, vagy 14:00-18:00, vagy 10:00-18:00 közötti időszakok valamelyike

 

A foglalkozásra megálmodott őszi tárgyak mindegyikének jellemzője, hogy rendkívül igényes, jó minőségű alapanyagokra készülnek, mindegyik valódi használati tárgy, ezért ajándékként is megállják a helyüket. Jó, ha már idejében elkezdünk készülni a karácsonyi ajándékozásra.

 

Felhívjuk szíves figyelmeteket, hogy az alábbi mindhárom tárgy elkészíthető a mintadaraboktól eltérő más papírok, rizspapírok felhasználásával is, amelyeket a helyszínen, meglehetősen bő kollekcióból lehet majd kiválasztani!

 

 

Tárgy-1: Kerámia sajttartó tál burával.

 

Felhasznált technikák:
Egyedi tervezésű és kivitelezésű gyönyörű kerámia tárgy, tányérja 32 cm átmérőjű, teljesen mázas, a bura belülről szintén mázas, élelmiszer tárolására alkalmas, tehát valóban használati tárgy. Hűtőben is tárolható. Alkalmazott technikák : rusztikusan repesztett alapfelület a Decoria Rustico repesztőjének és a Lacca scurentének speciális ötvözésével. Harmónikus kompozíció különböző szalvéták és rizspapír felhasználásával, klasszikus pittorico, patinával kombinálva.


Szint: középhaladó/haladó.

 

 

 

 

 

Tárgy-2: Fémtermosz.

 

Felhasznált technikák:
Rozsdamentes, minőségi nemesacélból készült 0,5 l-s termosz. Szintén kiváló ajándék, bárkinek is készítjük, garantáltan megbízható kísérője lesz az őszi kirándulásoknak, vagy téli korcsolyázáshoz, vadászathoz, horgászathoz, amikor jól esik majd az otthonról hozott meleg tea, kávé. Készült egy férfi és a egy női változat, a rendelkezésre álló rengeteg rizspapírból mindenki elkészítheti a saját maga által választott verziót. Körültekintően precíz alapozás után harmonikus kompozíciót készítünk különböző rizspapírok, esetleg szalvéták kombinálásával. A kompozíciót harmonikus egységgé árnyaljuk több lépésben, tetszés szerint egészítjük ki a dekorációt csipkével, kontúrozással, egyéb technikával készített filigrán díszítéssel.


Szint: középhaladó/haladó


 

 

 

 

 

Tárgy-3: Mezzo litro – vagyis a klasszikus félliteres butélia.

 

Felhasznált technikák:
Minden valamire való olasz trattoria-ban ilyen üveg kiöntőben szolgálják fel a vino della casa-t, vagyis a ház kimért borát. Ez egy minőségi, még salgótarjáni üvegből készült valóban igényes alapanyag, amely „férfi embernek” szép meglepetés tárgy lehet, bármilyen alkalomra. Alkalmazott technikák: pittorico rizspapírra és 3 D-s domborítás Monica Allegro sospeso technikája szerint, termofóliával. A foglalkozáshoz szükségesek a sospeso technikához használatos speciális eszközök (domborító pálcák és alátét), ezek árát a tanfolyam nem tartalmazza!


Szint: középhaladó/haladó


 

 

 

Helyszín: Polgárok Háza, 1089 Budapest, Visi Imre utca 6. (térkép)

 

Jelentkezés:

Jelentkezéskor meg kell jelölni, hogy az illető melyik mintatárgyat/tárgyakat szeretné elkészíteni. Lehet jelentkezni egész napra, vagy fél napra is. A részvételi díj tartalmazza a felhasználandó nyersanyagok árát és eszközhasználatot. Az elkészített alkotásokat a résztvevők hazavihetik. Jelentkezés elektronikus levélben vagy telefonon.

Postacím: 1029 Budapest, Tompa M. u. 12.

Elektronikus-levél küldése

Telefon: 1-3916006  /  Mobiltelefon: 20-5225877

Web Design    /    Vissza   /    GLOBEal-home

 

Web Design    /     Vissza   /    GLOBEal-home