A tanfolyam programja 2012.10.20.-ra

Ideje: 10:00-14, vagy 14:00-18:00, vagy 10:00-18:00 közötti időszakok valamelyike

 

A foglalkozásra megálmodott őszi tárgyak mindegyikének jellemzője, hogy rendkívül igényes, jó minőségű alapanyagokra készülnek, mindegyik valódi használati tárgy, ezért ajándékként is megállják a helyüket. Jó, ha már idejében elkezdünk készülni a karácsonyi ajándékozásra.

 

Felhívjuk szíves figyelmeteket, hogy:

  1. Az alábbi mindhárom tárgy elkészíthető a mintadaraboktól eltérő más papírok, rizspapírok felhasználásával is, amelyeket a helyszínen, meglehetősen bő kollekcióból lehet majd kiválasztani!

  2. Aki a 2012.10.06-i tanfolyamról lemaradt, és kedve lenne azokból a tárgyakból valamelyiket elkészíteni, annak ezen a napon lehetősége lesz  az akkori tanfolyam tárgyainak elkészítésére is! A tárgyak áttekintéséért klikkelj IDE:

 

Tárgy-1: Technikai újdonság: Pittorico homokpigmenttel – Fűszerpolc szárított növényeknek.

 

Felhasznált technikák:
Zárjuk dobozba a nyár illatait! Nyári fűszerkertünk ízeit, illatait miért is ne élvezhetnénk tovább, ha beköszönt a hideg idő?
Ezekben a csinos kis fatartókban elmenthetjük kedvenc zöldfűszereink szárított leveleit, melyeknek aromáit aztán teában vagy főzéskor az ételbe morzsolva újra átélhetjük a nyár zamatait.
Ismét a dédmama konyhájának régi dekorációi adták az ötletet: a shabby chic és a pecsételés mellett megtanuljuk, hogyan is alkalmazható a Decoria pigmenthomokja a pittorico technikában.
Shabby chic technikával készítünk alapfelületet a tároló dobozoknak és a polcnak is. Pecsételéssel feliratokkal és egyéb motívumokkal díszítjük tovább az elkészült alapfelületet. A műanyag tegolákat szalvétákkal dekoráljuk és pigmenthomokkal árnyaljuk.
Figyelem ! Ehhez a tárgyhoz csak korlátozott számú nyersanyag áll rendelkezésre, a bejelentkezés sorrendjében választható, a készlet erejéig!


Szint: középhaladó/haladó.

 

 

 

 

 

 

Tárgy-2: Dédnagymama vasalója.

 

Felhasznált technikák:
Kovácsolt vasból készült gyönyörű kivitelezésű vasaló, tartó állvánnyal, a régi parázsos vasaló modern adaptációja. Nagyon precíz alapozás után harmonikus kompozíciót készítünk különböző rizspapírok és szalvéták kombinálásával. A kompozíciót harmonikus egységgé árnyaljuk több lépésben. A fogantyút és a cirádás tartóállványt metálfestékek kombinációjával színezzük, majd antikoljuk.


Szint: haladó

 

 

 

 

 

 

 

Tárgy-3: Kerek, fából készült tároló edény tetővel.

 

Felhasznált technikák:
Megfelelő alapozás után rusztikus hangulatú dekorációt készítünk a tárolóedényre. Rustico repesztővel részlegesen repesztjük a tároló edényt és a tetőt is. Konyhai hangulatú rizspapírral kombináljuk a repesztett felületet, majd a teljes kompozíciót összeárnyaljuk barna tónusú pittorico-val és patinával. Végül csipkével erősítjük tovább az elkészült tárgy romantikus nosztalgia hangulatát.


Szint: középhaladó/haladó


 

 

 

Életképek a napról:

Helyszín: Polgárok Háza, 1089 Budapest, Visi Imre utca 6. (térkép)

 

Jelentkezés:

Jelentkezéskor meg kell jelölni, hogy az illető melyik mintatárgyat/tárgyakat szeretné elkészíteni. Lehet jelentkezni egész napra, vagy fél napra is. A részvételi díj tartalmazza a felhasználandó nyersanyagok árát és eszközhasználatot. Az elkészített alkotásokat a résztvevők hazavihetik. Jelentkezés elektronikus levélben vagy telefonon.

Postacím: 1029 Budapest, Tompa M. u. 12.

Elektronikus-levél küldése

Telefon: 1-3916006  /  Mobiltelefon: 20-5225877

Web Design    /    Vissza   /    GLOBEal-home

 

Web Design    /     Vissza   /    GLOBEal-home