A tanfolyam programja 2013.01.26.-ra

Ideje: 10:00-18:00

 

Kontinenseket és évszázadokat átívelő, párhuzamosan futó igazi viktoriánus szerelmi történetnek lehetünk olvasói és átélői Jennifer Blake Vad álmodozás című romantikus regényében. A hősnő a család nőtagjainak generációról generációra öröklődő parfüm receptjét kutatva megtalálja üknagyanyja titkos viktoriánus naplóját, amely természetesen bonyodalmak egész sorozatát indítja el a cselekményben:
„Amit Mimi naplónak nevezett, egy doboz formájú könyv volt. Kopott vörösesbarna bársony borította, sarkait rézveret díszítette. Viktoriánus korabeli útinapló volt, nehéz, savmentes papírokból állt… Joletta egyszer, évekkel ezelőtt, már látta. Most ujjaival simogatta a könyv rézzel kivert sarkait és közben a felül lévő miniatűrt nézte. Az apró festmény egy nő mellképe volt… A rézveretes könyv nehéz volt, a díszes kapocs és a fekete szalaggal hozzákötött kulcs csilingelt Joletta lépteire. Mimi elvette tőle a könyvet, s óvatosan megsimogatta a bársony kopott részeit. Joletta addig könyörgött, hadd nézzen bele, hogy Mimi végül vigyázva kinyitotta a zárat, és felemelte a fedőlapot. Előtűntek a sárguló lapok, a szép kézírás, s a tintapöttyökkel tarkított finom rajzok.

 

Ez a te üknagyanyádé volt – mondta Mimi. – Valaha a kezében tartotta, és két évig tartó európai útja során mindennap írt bele. Papírra vetette gondolatait, érzéseit, így ha olvasod, megtudhatod, ki volt ő. Milyen kár, hogy mi már nem csinálunk ilyesmit… (részlet a regényből).

 

 

Tárgy-1: Violet Fossier titkos viktoriánus naplója – Découpage-fantázia óriás fotóalbumra.

 

Felhasznált technikák:
Érdekes „játékra” hívlak most, a fent nevezett regény cselekménye alapján álmodtam meg ezt a különleges albumot, és próbáltam beleépíteni a történet szempontjából fontos képi, hangulati és érzelmi világot. Ezért szerepelnek Párizs, Velence, Firenze helyszínei, gyönyörű női portré, romantikus levelek, toll, kulcs, medálion stb. a kompozícióban. Ha szeretnéd mindezt jobban megérteni és érdekel a történet, olvasd el a regényt is!
A napló alapanyaga egy óriás méretű album, belseje vastag lapokkal, pergamennel elválasztva, melyekbe tetszés szerint nem csak fotók ragaszthatók, hanem írhatsz is a fotók mellé, vagy apróbb csecsebecséket is beleragaszthatsz. Tehát egy újabb nagyon nőcis tárgy. A kompozíció elkészítése viszont kifejezetten nehéz, türelem és időigényes, csak felsőhaladók és nagyon gyakorlottak részére!!!! Különböző típusú, vastagságú papírok alul-felül ragasztása, egymásba ágyazása, ezek mesteri összehangolása és összeárnyalása képezi a feladat gerincét, melyet csipke, valamint különböző fém és ékszer díszítések tesznek teljessé
 

Figyelem! Csak kevesebb album áll rendelkezésre, mint a csoport várható létszáma, ezért aki ezt a tárgyat választja, a jelentkezés sorrendjében fogom visszaigazolni, a készlet erejéig!!!!


Szint: felsőhaladó.

 

 

 

 

 

 

Tárgy-2: Romantikus napló kislányoknak vagy hölgyeknek.

 

Felhasznált technikák:
Alapanyaga öregbített belső ívekkel rendelkező sima lapos füzet. Klasszikus scrapbooking technika ötvözve découpage-al, többféle típusú papír összedolgozásával, a legújabb vintage/viktoriánus scrapbook papírok felhasználásával, csipke és egyéb kiegészítőkkel díszítve. Gyönyörűbbnél gyönyörűbb új scrapbook papírok állnak a rendelkezésedre!


Szint: középhaladó.

 

 

 

 

 

Tárgy-3: Kincsesláda női csecsebecséknek.

 

Felhasznált technikák:
Ládika formájú, felnyitható tetejű fadobozra készítünk romantikus hangulatú dekorációt, mindenféle nőies apróság részére. Tetejére több különböző nosztalgia (választásod szerint) hölgyes, vintage, virágos stb. rizspapírból készül kompozíció, melyet decoupage pittorico-val árnyalunk harmonikus egésszé. Oldaldíszítése valódi horgolt csipkéből készül, érdekes antikolással.


Szint: középhaladó/haladó.


 

Helyszín: Polgárok Háza, 1089 Budapest, Visi Imre utca 6. (térkép)

 

Jelentkezés:

Jelentkezéskor meg kell jelölni, hogy az illető melyik mintatárgyat/tárgyakat szeretné elkészíteni. Csak egész napra lehet jelentkezni, vagy az első vagy a második+harmadik tárgy együttes elkészítésére. A részvételi díj tartalmazza a felhasználandó nyersanyagok árát és eszközhasználatot. Az elkészített alkotásokat a résztvevők hazavihetik. Jelentkezés elektronikus levélben vagy telefonon.

Postacím: 1029 Budapest, Tompa M. u. 12.

Elektronikus-levél küldése

Telefon: 1-3916006  /  Mobiltelefon: 20-5225877

Web Design    /    Vissza   /    GLOBEal-home

 

Web Design    /     Vissza   /    GLOBEal-home