A tanfolyam programja 2013.02.09.-re

Ideje: 10-14 vagy 14-18 vagy 10:00-18:00

 

Az idén korán érkezett a farsangi időszak, közelebb hozva ezzel a tavaszt és az illúziót, hogy rövidebb lesz az idei tél. Reménykedjünk benne… Addig is a farsang jóvoltából űzzük a telet és mi más lehetne a tárgyak témája, mint Velence? Néhány évvel ezelőtti rendkívüli sikerű foglakozás tárgyát tűztem újra „műsorra”, az azóta újonnan érkezettek és kezdőbbek kedvéért. Ők eredeti velencei papírmasé maszkokra dolgozhatnak, és álmodhatják meg saját maszkjukat. Igen komoly, kifejezetten nehéz feladatként óriás méretű ékszeres doboz vagy inkább szekrényke szerepel, velencei jelenetekkel, amelyhez vadonatúj privát rizspapírok állnak majd rendelkezésre.

 

FIGYELEM!!! Az alábbi mindkét tárgyhoz szükséges nyersanyagokból csak korlátozott darabszámú áll rendelkezésemre, ezért a visszajelentkezés sorrendjében tudom visszaigazolni a tárgyak elkészítését, a készlet erejéig!!

 

 

Tárgy-1: Velencei maszk pálcával.

 

Felhasznált technikák:
Szalvétával, rizspapírral díszítjük majd a maszkokat, kik-ki saját kedve szerint. A felületet, az eredeti velencei maszkokhoz hasonlatosan antikolással, füstfóliával, domború girlandokkal cifrázzuk. A maszknak készülhet pálcás és pálca nélküli változata is, választás szerint.
 

Szint: középhaladó.

 

 

 

 

 

 

Tárgy-2: Ékszeres szekrényke velencei jelenettel.

 

Felhasznált technikák:
Óriási méretű (30 x 18 x 16 cm) ékszertárolót díszítünk a kifejezetten erre a célra tervezett „Flirt in Venice” fantázia nevű új privát rizspapírokkal. A több, különböző jelenetből összeállított és összehangolt doboztető igazi kihívás, hiszen hiányzó képi részleteket kell megfesteni, összeárnyalni a felület homogenizáció témakörén belül. A doboz többi része elegáns, sötétre pácolt fafelület lesz, melyet a Decoria pasta legante-jével díszítünk, stencillel, csipkelenyomattal, valamint valódi csipkével. Biztos, hogy otthonra is marad majd vele egy kis befejeznivaló „házi feladatod”, mert a feladat tényleg embert próbáló lesz, a feladat és a doboz méretei miatt is.


Szint: felsőhaladó.

 

 

 

 

Életképek.

Helyszín: Polgárok Háza, 1089 Budapest, Visi Imre utca 6. (térkép)

 

Jelentkezés:

Jelentkezéskor meg kell jelölni, hogy az illető melyik mintatárgyat/tárgyakat szeretné elkészíteni. Csak egész napra lehet jelentkezni, vagy az első vagy a második+harmadik tárgy együttes elkészítésére. A részvételi díj tartalmazza a felhasználandó nyersanyagok árát és eszközhasználatot. Az elkészített alkotásokat a résztvevők hazavihetik. Jelentkezés elektronikus levélben vagy telefonon.

Postacím: 1029 Budapest, Tompa M. u. 12.

Elektronikus-levél küldése

Telefon: 1-3916006  /  Mobiltelefon: 20-5225877

Web Design    /    Vissza   /    GLOBEal-home

 

Web Design    /     Vissza   /    GLOBEal-home