A tanfolyam programja 2013.08.31.-re

Ideje: 10-14 vagy 14-18 vagy 10-18 óra között

 

Vidám, még nyárias hangulatú tárgyakkal kezdjük az őszi tanfolyamsorozatot a nyár utolsó napján.


A foglalkozáson színezett bádog alapanyagú tárgyakat fogunk dekorálni úgy, hogy a különböző technikák felhasználása mellett megtartjuk a tárgy eredeti színét, ill. ezt részlegesen beépítjük a kompozícióba, hogy annak szerves része legyen. A bádog az egyik legkritikusabb alapanyag, mert megfelelő alapozás nélkül leveti „új köntösét”, tehát nagyon körültekintő módon kell eljárnunk mind az alapozásnál, mind az elkészült dekoráció levédésénél.


A témára három különböző tárgyra, három teljesen más dekoráció készült, ha fél napra jössz, akkor ezek közül egyet tudsz elkészíteni, ha egész napra, akkor kettőt.
 

 

Tárgy-1: Bádog kancsó különleges zsinóros antikolással, kétféle repesztéssel és csipkével.

 

Felhasznált technikák:
A három tárgy közül ennek a legbonyolultabb az elkészítése, mert többféle technika épül és ágyazódik egymásba : kétféle repesztés, zsinór rátét és annak antikolása, különleges csipkedíszítés, végül lágy pittorico. Az összhatás egy rozsdás jellegű csodálatos kannát fogsz eredményezni, különleges részletekkel..
 

Szint: haladó.

 

 

 

 

 

Tárgy-2: Ovál kaspó romantikus dekorációval.

 

Felhasznált technikák:
A zsinór itt is fontos alapkellék, melyre a papír alapú dekoráció is részlegesen ráépül. Finom pittorico, romantikus rizspapír, csipke alkotják ennek a dekorációnak a gerincét.


Szint: középhaladó/haladó.

 

 

 

 

Tárgy-3: Dupla vödör kaspó antikolt festéssel.

 

Felhasznált technikák:
Provanszi hangulatú dupla vödör, amely nemcsak a teraszon, de a konyhában is jól fog mutatni, fűszernövények „lakhelyéül”. Itt is szerephez jut némi antikolt zsinórozás, a kompozíció gerincét azonban az a pittorico technika adja, melynek segítségével a rizspapírdekorációt olyanná varázsoljuk, mintha közvetlenül a bádogra festetted volna.


Szint: középhaladó/haladó.


 

Életképek a foglalkozásról

Helyszín: Polgárok Háza, 1089 Budapest, Visi Imre utca 6. (térkép)

 

Jelentkezés:

Jelentkezéskor meg kell jelölni, hogy az illető melyik mintatárgyakat szeretné elkészíteni. Lehet jelentkezni egész vagy fél napra is.

A részvételi díj tartalmazza a felhasználandó nyersanyagok árát és eszközhasználatot. Az elkészített alkotásokat a résztvevők hazavihetik. Jelentkezés elektronikus levélben vagy telefonon.

Postacím: 1029 Budapest, Tompa M. u. 12.

Elektronikus-levél küldése

Telefon: 1-3916006  /  Mobiltelefon: 20-5225877

Web Design    /    Vissza   /    GLOBEal-home

 

Web Design    /     Vissza   /    GLOBEal-home