A tanfolyam programja 2013.11.09.-re

Ideje: 10:00-18:00

Kerámia felületek legkülönbözőbb variációja adja a témáját ennek a foglalkozásnak. A kerámia az egyik kedvenc felületem, mert csodálatosan dekorálható, a legkülönbözőbb verzióknak tényleg csak a fantáziád szab határt! Ezen a tanfolyamon már kifejezetten karácsonyi témájú tárgyakat is választhatsz, de a többi tárgy is megállja a helyét karácsonyi ajándékként!

Figyelem! Ezen a foglalkozáson pótolhatóak a 2013.11.05-n tanfolyamozott kerámia tárgyak is, a részleteket lásd itt: http://www.globealcontact.hu/Corso_131005.html

 

 

Tárgy-1: Lekváros csupor fedéllel.

 

Nagyon igényesen korongozott és kivitelezett, az eredeti szatmári szilvalekvártartó csupor mintája után készült kézműves darab. Nagyobb méretű, kb. 1 kg lekvár fél el benne, a teljes belseje mázazva van, tehát a dekorációt jól lelakkozva valóban szép és hasznos tárgyat készíthetsz!

„A” verzió: Country csíkos mintával és vintage kislánnyal;
„B” verzió: Kétfázisú színrepesztővel, vidám macikkal.

Felhasznált technikák:
Az „A” verzió több türelmet és precizitást igényel, de a csinos végeredmény kárpótolja majd a fáradtságodat. A szalvéta küzdelmes, nagy méretű domború és homorú felületre való felragasztása után precízen csíkozunk, festünk, majd a csíkokat country stílusban árnyaljuk blending gel segítségével. Végül precíz stencilpöttyöket is festünk a fülekre és a fedélre.
 

A „B” verziónál a pittorico áll a középpontban, némi antikolással és kétfázisú színrepesztéssel kombinálva. Természetesen más rizspapír mintákat is választhatsz (sütis, gyümölcsös stb.).
 

Szint: középhaladó/haladó

 

 

 

Tárgycsomag-2: Nagy méretű bonbontartó kerámia + lencse bonbonier vagy karácsonyi csengő (a kisebb tárgy választásod szerint).

 

Felhasznált technikák:
A nagy bonbonier különlegesen szép, kecses, íves formájú kerámiatartó, amely bonbonokkal megtöltve kedves karácsonyi ajándék lehet. Kiegészítőnek választhatod hozzá a kisebb, pl. ékszerek tárolására használható lencse bonboniert vagy a karácsonyi csengőt. Készítheted a karácsonyi hangulatú „Kisasszonyok” mintadarabok másolatát, vagy kombinálhatsz más rizspapírt csipkével vagy domború antikolással, a többi ötletadó mintadarab alapján.
 

Szint: haladó

 

 

 

 

 

 

 

Életképek:

Helyszín: Polgárok Háza, 1089 Budapest, Visi Imre utca 6. (térkép)

 

Jelentkezés:

A részvételi díj tartalmazza a felhasználandó nyersanyagok árát és eszközhasználatot. Jelentkezéskor meg kell jelölni a válaszott tárgyat/tárgyakat Az elkészített alkotásokat a résztvevők hazavihetik. Jelentkezés elektronikus levélben vagy telefonon.

Postacím: 1029 Budapest, Tompa M. u. 12.

Elektronikus-levél küldése

Telefon: 1-3916006  /  Mobiltelefon: 20-5225877

Web Design    /    Vissza   /    GLOBEal-home

 

Web Design    /     Vissza   /    GLOBEal-home