A két alkalmas tanfolyam programja 2014.02.08-ra és 09-re

Ideje mindkét napon: 10:00-18:00

Amikor külföldön járok, mindig kíváncsian nézegetem a souvenir boltok kirakatait, hol milyen helyi sajátosságú ajándéktárgyat kínálnak, hiszen ez az egyik munkám, hogy boltra/helyre szabott ajándéktárgyakat készítek. Nem egy ilyen „nézelődésből” születtek már tanfolyami mintadarabok. Firenze oly sok látnivalót, szépséget és ötletet kínál, hogy még ott a városi barangolások és az atmoszféra hatására megszületett bennem egy Firenze témájú foglalkozás gondolata, hogy ezt a sok élményt valahogyan átmentsem, konzerváljam egy picit magamban és megoszthassam Veletek is. Aki járt már Firenzében, annak azért, aki még nem, annak pedig azért, hogy egy picit belecsöppenjen, ha csak a tárgyakon keresztül is, ebbe a varázslatos világba.

 

Tárgy-1: Mária Magdaléna illatszeres szelencéje.

 

Felhasznált technikák:
A tárgy alapja nagy méretű, belül teljesen mázas, egyedi tervezésű kerámia tárolóedény, bármilyen élelmiszer tárolására is használhatod. Az alapötletet a híres reneszánsz festő, Carlo Crivelli egyik csodás Mária Magdolna festménye adta, amint kezében tartja az illatszerekkel teli edényt. Ez a festmény és még másik két gyönyörű Crivelli nőalak adja a képi elemeit a tárgynak. A még némileg gótikus áthallású, de már reneszánsz festményekhez, amelyek csodálatos korhű ruhákban és ékszerekben ábrázolják a női szenteket, természetesen súlyos arany háttér kiegészítés, pazar pompa és ékkövek illenek. Különleges 3D-s elemekből építünk háttér díszítéseket a kompozíciónak, aranyozunk, antikolunk, mindezt az aranyozás középkori klasszikus menetét imitálva
A tárgy elkészíthető kicsit egyszerűbb, nem ennyire aprólékos verzióban is, más képekkel, firenzei akvarellekkel is.
 

Szint: felsőhaladó.

 

 

 

 

 

 

Tárgy-2: Freskónapló firenzei liliomos papírral kombinálva.

 

Felhasznált technikák:
Sokat gondolkodtam rajta, hogyan lehetne ötvözni a freskót és a füzetet, így született meg az a mintadarab. Használtam hozzá a gyönyörű, Firenzében vásárolt liliomos papírt és „igazi” freskótöredéket is építettem hozzá, Ghirlandaio Santa Maria Novella-ban megcsodálható freskóciklusából, a vízhordólányt. Ennél a tárgynál belekóstolhatsz hogyan lehet összeépíteni, teljesen különböző anyagokból egy ilyen kompozíciót és elsajátíthatod a freskó imitációt is. Elkészítése kb. 4 óra.
 

Szint: középhaladó/haladó.

 

 

 

 

Tárgy-3: Freskótechnika és akvarell ötvözése kerámia felületen.

 

Felhasznált technikák:
A nagy méretű kerámia tároló „kistestvére”, belül teljesen mázas, egyedi tervezésű kerámia tárolóedény, bármilyen élelmiszer tárolására is használhatod. Itt a kerámia felületen a freskó és az akvarell technikát ötvöztem. A freskórészlet , a naplóhoz hasonlóan, itt is Ghirlandaio Santa Maria Novella-ban látható freskóciklusából származik, az akvarell pedig egy Ponte Vecchiot megörökítő festmény. A tároló fedele egyértelműen a firenzei dóm kupolájára alliterál, mind formájában, mind égetett sienavörös színében, melyet szintén az olasz reneszánszra oly jellemző calligráf falfestmény imitáció díszit.
 

Szint: középhaladó/haladó.

 

 

 

 

 

Tárgy-4: Könyvdoboz vintage hangulatban.

 

Felhasznált technikák:
A vintage színvilágát és technikáit felvonultató fából készült könyvdoboz, csipkével, gyönggyel, rusztikus elemekkel és kiegészítőkkel. Az új olasz digitális découpage papírokat használtam a kompozícióhoz. Kezdőbbeknek, újrakezdőknek is könnyebben elkészíthető tárgy.
 

Szint: középhaladó.

 

 

 

Pillanatok a 8.-i foglalkozásról

Pillanatok a 9.-i foglalkozásról

Helyszín: Videoton Irodaház, III. épület, I emelet 107 szoba, 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 54. (térkép)

 

Jelentkezés:

Jelentkezéskor meg kell jelölni, hogy az illető melyik mintatárgyakat szeretné elkészíteni. Csak egész napra lehet jelentkezni. A részvételi díj tartalmazza a felhasználandó nyersanyagok árát és eszközhasználatot. Az elkészített alkotásokat a résztvevők hazavihetik. Jelentkezés elektronikus levélben vagy telefonon.

Postacím: 1029 Budapest, Tompa M. u. 12.

Elektronikus-levél küldése

Telefon: 1-3916006  /  Mobiltelefon: 20-5225877

Web Design    /    Vissza   /    GLOBEal-home

 

Web Design    /     Vissza   /    GLOBEal-home