A két alkalmas tanfolyam programja 2014.10.04-re és 05-re

Ideje mindkét napon: 10:00-18:00

„Toszkána-váró” tanfolyamunkon három különböző kerámia tárgy kerül terítékre, a legkülönbözőbb dekorációkkal és antikolási technikákkal. Ezen a tanfolyamon nyílik továbbá alkalmad az idei monoszlói táborban készített kerámia fürdőszoba szett kancsójának elkészítésére.

 

 

Tárgy-1: Kerámia kiöntő, olajkiöntő verzióban.

 

Felhasznált technikák:
Az új, belül mázas kerámia kiöntő forma igen sokrétűen használható tárgy. . Elkészíthető bor, pálinkatartónak, vagy ahogy az első mintadarabnál készítjük. olajkiöntőnek, A shabby stencil alaptechnikához 3 D-s térbeli elemek, zsinórozás és pittorico társul, és egy kicsit visszaköszönnek a tegolás” házépítés” elemei is.
 

Szint: középhaladó/haladó (elkészítése cca. 7-8 óra).

 

 

 

 

 

Tárgy 2: Kerámia kiöntő, boros verzióban.

 

Felhasznált technikák:
Második verzióban bortartó flaskaként készítjük el a kiöntőt. Az olajkiöntőhöz hasonlóan ennél a verziónál is a shabby stencil az alaptechnika, amelyhez 3 D-s elemként az aládomborítás, valamint a zsinórozás és sok-sok pittorico társul.
 

Szint: középhaladó/haladó (elkészítése cca. 7-8 óra).

 

 

 

 

 

Tárgy 3: Borhűtő rusztikus toszkán stílusban.

 

Felhasznált technikák:
Ezúttal teljesen új köntösben borhűtő kerámiánk,rengeteg háttérfestéssel, melynek középpontjában a repedezett fal imitációja áll, különböző effektek kombinációjával, új papírokkal, és többek között az új olasz színes repesztő pasztákkal.
 

Szint: középhaladó/haladó (elkészítése cca. 7-8 óra).

 

 

 

 

 

Tárgy 4: Nagy méretű vizes kancsó.

 

Felhasznált technikák:
Itt nyílik alkalmad az idei monoszlói táborban készített kerámia fürdőszoba szett kancsójának elkészítésére. A kancsó belül mázas, vázaként is használható. Többféle technikát ötvözünk a tárgyon, melyek aztán összehangolt kompozíciót adnak ki és nagy felületen is jól mutatnak, a pittorico-t árnyalt pecsételéssel és dombormintával kombináljuk, végül „színnel” koptatjuk a felületet, hogy a végső shabby-s hatást megkapja. Nagyon nehéz, felsőhaladóknak szóló feladat!
 

Szint: felsőhaladó!!! (elkészítése min.8 óra)

 

 

 

Életképek és tárgyfotók a szombati foglalkozásról:

Életképek és tárgyfotók a vasárnapi foglalkozásról:

Helyszín: Videoton Irodaház, III. épület, I emelet 107 szoba, 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 54. (térkép)

 

Jelentkezés:

Jelentkezéskor meg kell jelölni, hogy az illető melyik mintatárgyakat szeretné elkészíteni. Csak egész napra lehet jelentkezni. A részvételi díj tartalmazza a felhasználandó nyersanyagok árát és eszközhasználatot. Az elkészített alkotásokat a résztvevők hazavihetik. Jelentkezés elektronikus levélben vagy telefonon.

Postacím: 1029 Budapest, Tompa M. u. 12.

Elektronikus-levél küldése

Telefon: 1-3916006  /  Mobiltelefon: 20-5225877

Web Design    /    Vissza   /    GLOBEal-home

 

Web Design    /     Vissza   /    GLOBEal-home