A tábor programja 2015.07.10-12 napokra

Szeretnél eltölteni egy olyan hétvégét, ami csak a tartalmas kikapcsolódásról, feltöltődésről és a kedvenc hobbydról szól, mindezt csodaszép környezetben és jó társaságban? Akkor köztünk a helyed!
Tematikailag „fűszerhétvégének” nevezném, mert minden a levendula, a levendulaszüret és a fűszerkert körül fog forogni. Lesz benne pannonhalmi apátság és fűszerkert látogatás a levendulaszüret idején, ahol megismerheted a bencések fűszerkertjének titkait, a levendula termesztés és lepárlás folyamatát, levendulás finomságokat vásárolhatsz. Az egész hétvégét csodás környezetben töltjük el, bakonyi lovas farmon, friss levegőn, a természet lágy ölén. Elhelyezés a farm összkomfortos, légkondicionált luxus faházaiban, teljes ellátással (első nap vacsorától utolsó nap ebédig) a farm saját termesztésű és készítésű házi finomságaiból. A munka után a szaunában, jacuzziban és az úszómedencében lazíthatsz, de jöhetsz velünk madárcsicsergős erdei lovas kocsizásra, vagy ha kedved van hozzá, a lovaglást is kipróbálhatod. No és nem utolsó sorban alkotunk és alkotunk, szombaton és vasárnap is, szépséges levendulás és fűszernövényes dekorációjú tárgyakat készítünk lakásunk, konyhánk gyönyörűségére.

Elhelyezés: a Tündérmajor lovas farm 4 fős összkomfortos faházaiban vagy a közeli vadászház kétágyas szobáiban

Ellátás: teljes panzió, péntek vacsorától vasárnap ebédig, reggeli svédasztalos, főétkezések kétféle menüválasztásból, szombat este kerti grillparty hússütéssel

Részvételi díjak:

- 49000.- Ft/fő (2 napos découpage tanfolyam, teljes panzióval, 2 éj szállással).

- 25900.- Ft/fő (2 éj szállás, teljes panzióval 12 éves kortól).

- 13000.- Ft/gyermek 6-12 év között.

A részvételi díj tartalmazza a választott tárgy vagy tárgyak elkészítését, minden nyersanyag költséggel együtt, 2 éj szállást és teljes panziót ( 2 reggeli, 2 ebéd, 2 vacsora)

A tanfolyamra választható tárgyak:

1.) Az 1-4 tárgyakból tetszés szerint választható bármelyik kettő.

2.) Az 5.sz.tárgy önmagában kétnapos, mellé más már nem választható.

 

 

Tárgy-1: Vizeskorsó – a shabby chic különböző technikái kerámia felületen.

 

Felhasznált technikák:
Gyönyörű, egyedi tervezésű és kivitelezésű kézműves kerámia az alapja ennek a tárgynak. A kancsó belül mázas, vázaként is használható. A klasszikus shabbyval ellentétben vintage médiummal kombinálva készítjük a színkoptatások egy részét és a shabby stencilt is. Többféle, egyedi rizspapírból állítjuk össze a kompozíciót, melyet össze is árnyalunk a koptatáshoz alkalmazkodó pittorico-val

 

Szint: középhaladó (elkészítése cca. 7-8 óra).

 

 

 

 

 

Tárgy-2: Fűszerolaj tartó hozzávaló olajtartó üvegekkel.

 

Felhasznált technikák:
Csinos MDF tartó és két különleges formájú üvegcse az alapja ennek a tárgynak. Konyhád gyönyörű és hasznos tárgya is lesz egyben , melyben saját készítésű fűszerolajaidat tarthatod. Az MDF tárolón vintage médiummal kombinált színkoptatást, és többféle repesztő pasztából álló antikolást fogunk alkalmazni. Az üvegeken megtanuljunk hogyan alkalmazunk rizspapíros felületre pittorico-t, valamint antikolt zsinórozást

 

Szint: középhaladó (elkészítése cca. 8 óra).

 

 

 

 

Tárgy-3: Kétterű fiókos tároló doboz.

 

Felhasznált technikák:
MDF–ből készített, egyedi tervezésű kétterű tároló doboz, fiókkal és levehető tetővel. Méretéből adódóan sokféleképpen használhatod, akár a konyhában, akár a fürdőszobában, vagy ékszertartónak. Egyedi, a dobozhoz tervezett levendulás-provanszi papírokkal dekoráljuk, a képeket antikoljuk. A shabby effekt eléréséhez itt is alkalmazunk majd vintage médiumot. A tárolót szép fémveretekkel is díszítjük

 

Szint: középhaladó (elkészítése cca. 7-8 óra).

 

 

 

 

Tárgy-4: Asztali teafilter tároló doboz.

 

Felhasznált technikák:
MDF–ből készített, egyedi tervezésű nyitott teafilter tároló doboz, provanszi hangulatú dekorációval. Sok-sok egyedi rizspapírból áll össze a képi kompozíció, melyet utána össze is árnyalunk és patinával antikolunk tovább. Szalaggal, csipkével és egyéb rátétekkel kombináljuk a dekorációt

 

Szint: középhaladó/haladó (elkészítése cca. 8 óra).

 

 

 

 

Tárgy-5: Nagyméretű fűszertároló láda.

 

Felhasznált technikák:
MDF–ből készített, egyedi tervezésű, belül három rekeszes óriás tároló doboz, felnyitható tetővel. Kotányi méretű zacskós fűszerekből rengeteget tárolhatsz benne. A klasszikus shabby chic alapra sokféle szalvétából állítjuk össze a kompozíciót, melyet utána összeárnyalunk és tovább antikolunk. Méretéből és a feladat nehézségéből adódóan is kifejezetten haladóknak, gyakorlottaknak szóló, nehéz feladat!

 

Szint: felsőhaladó (elkészítése cca. 16-20 óra).

 

 

 


A hétvége tervezett programja:

Július 10. péntek:

Fakultatív program Pannonhalmán. Program kezdete 14 órától a következők szerint:
Tárlatvezetés idegenvezetővel az Apátságban, amelynek keretében a templom, az altemplom, a kerengő és a könyvtár megtekintése. A program időtartalma kb. másfél óra.
Részvételi díj: 2200 Ft, diák, nyugdíjas, pedagógus jegy 50%
A tárlatvezetés 15 főtől ingyenes.
 

Kb. 16 órától gyógynövénykerti látogatás Az arborétum szomszédságában, a levendula ültetvény ölelésében található, a IX. századból való Sankt Galleni kolostorterv mintáján kialakított gyógynövénykert ágyásaiban a középkorban és a jelenleg is használt gyógy- és fűszernövények kerülnek bemutatásra. A gyógynövénykertben vezetett interaktív program során vendégeink nem csupán a kolostorkertekben egykor megtalálható gyógynövényekkel, de azok egészségvédő, gyógyító hatásaival is megismerkedhetnek. Az elméleti előadás mellett a látogatóknak lehetősége nyílik a gyógynövények illatolására, kóstolására is. A gyógynövénykert növényeinek interaktív bemutatását követően egy rövidfilm megtekintésével, valamint a látvány levendula lepárló kisüzem meglátogatásával látogatóink megismerkedhetnek a levendula feldolgozás menetével, az évszázadok óta itt készített levendula olaj készítésének folyamatával. A program után az ajándékboltban a helyszínen készített csokoládéból, szörpökből, teakeverékekből, gyógylikőrökből is lehetőség van vásárolni.
A program időtartama kb. 40 perc, létszám min. 15 fő.
Részvételi díj: 1100 Ft, diák, nyugdíjas, pedagógus jegy 50%
 

Lehetőséged van részt venni bármelyik, vagy mindkét programon, de csak előzetes bejelentkezéssel, a belépőjegyeket a helyszínen kell fizetni. Aki nem vesz részt a programon, azok számára közvetlen érkezés péntek délután a lovasfarmra.


Július 11. szombat:

Reggeli 8.30-tól a lovasfarm éttermében.

9.30-kor kezdődik a délelőtti découpage foglalkozás, kísérőknek szabad program.

13-14 óra között ebédszünet, ebéd a lovasfarm éttermében.

14 órától 18-18.30-ig délutáni découpage foglalkozás, kísérőknek szabad program.

18.30-tól fakultatív lovas kocsizási lehetőség az erdőben, ára: 2500 Ft/fő, helyszínen fizetendő

19.30-20.00-tól szabadtéri grillparty hússütéssel a farm területén


Július 12. vasárnap:

Reggeli 8.30-tól a lovasfarm éttermében.

9.30-kor kezdődik a délelőtti découpage foglalkozás, kísérőknek szabad program.

13-14 óra között ebédszünet, ebéd a lovasfarm éttermében.

14 órától max.17 óráig-ig délutáni découpage foglalkozás, kísérőknek szabad program.

Egyéni hazautazás.
 


FIGYELEM! A programokban a kisebb változtatások lehetőségét fenntartjuk!
 

Helyszín: Videoton Irodaház, III. épület, I emelet 107 szoba, 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 54. (térkép)

 

Jelentkezés:

Jelentkezéskor meg kell jelölni, hogy az illető melyik mintatárgyakat szeretné elkészíteni. Csak egész napra lehet jelentkezni. A részvételi díj tartalmazza a felhasználandó nyersanyagok árát és eszközhasználatot. Az elkészített alkotásokat a résztvevők hazavihetik. Jelentkezés elektronikus levélben vagy telefonon.

Postacím: 1029 Budapest, Tompa M. u. 12.

Elektronikus-levél küldése

Telefon: 1-3916006  /  Mobiltelefon: 20-5225877

Web Design    /    Vissza   /    GLOBEal-home

 

Web Design    /     Vissza   /    GLOBEal-home