A tanfolyam programja 2016.03.19.-20. napokra

Ideje mindkét napon: 10:00-18:00

Idén visszanyúlunk a klasszikus découpage legfontosabb technikáihoz, mint a különböző ragasztási technikák, a découpage pittorico és a finomvonalas repesztés. Különböző nehézségű tárgyakon gyakorolhatják a technikákat, mind a kezdők, mind a haladók.

Részvételi díjak:

- Projekt 1 (középhaladó/haladó):           9.500.- Ft

- Projekt 2 (középhaladó/haladó)        9.500.- Ft

- Projekt 3 (középhaladó/haladó):         10.000.- Ft

- Kezdő/újrakezdő/"gyorstalpaló":         10.000.- Ft

Projekt 1: Fatyúk, kőhatású csipketojással (középhaladó, elkészítése cca. 6-7 óra).

 

Felhasznált technikák:
Fából készült nagyobb méretű tyúkot dekorálunk, amely nemcsak Húsvétkor válhat a konyha vagy étkezősarok bájos, rusztikus hangulatú dekorációjává. A tárgy elkészítése során a következő technikákat ismerheted meg:
 

- alapozás, képválasztáshoz, rendelkezésre áll a teljes új tavaszi rizspapír kollekció
- 3 D-s kőhatású, csipkés dekoráció készítése a kompozíciót díszítő tojásra és a tyúk ruhájának „gallérjához” is
- patinás árnyalás és antikolás
- az elkészített kompozícióhoz díszítése
 

A tárgy száradási idejében elkészíthető a fatyúkot díszítő csipkés hatású kőtojás akár még egy példányban is, ennek kedvezményes felára az alaptárgy készítése mellett kedvezményes áron 2000 Ft/tojás, elkészítése kb. 2 óra + száradási idő.
 

 

Projekt 2: Rusztikus fatalicska (középhaladó- haladó, technikától függően, elkészítése cca. 7-8 óra).

 

Felhasznált technikák:
Fából készült talicskát dekorálunk, amely nemcsak húsvéti dekorációnak, hanem a konyhában, étkezőben „hasznos szépségként” is bármikor megállja a helyét. A tárgy elkészítése során a következő technikákat ismerheted meg:

 
- alapozás, a képi kompozíció megtervezése, felragasztása
- deszkahatású felület elkészítése, kiegészítő festése
- antikolt, repesztett felület elkészítése repesztőkrémmel
- a használt, rusztikus hatású felület elkészítése, megfestése különböző anyagok segítségével
 

 

Projekt 3: Nagyméretű szétnyitható tojás-bonbonier (középhaladó, elkészítése cca. 7-8 óra).

 

Felhasznált technikák:
Aki gyorsabban dolgozik, a főtárggyal párhuzamosan, a száradási időkben elkészíthet még egy szépséges kerámia bonboniert is, amely apró csoki tojások vagy ékszerek csinos tároló helye lehet. A tárgy elkészítése során a következő technikákat ismerheted meg
:

 
-alapozás, a képi kompozíció megtervezése és felragasztása rizspapírból
-kontúrozás kézzel, hőre puffadó festékkel
-a kompozíció különböző elemeinek (különös tekintettel a 3 D-s részekre) összeárnyalása
-az elkészült munka díszítése csipkével, szalaggal, veretekkel
 

 

ÚJDONSÁG!!

Mostantól minden alkalommal választható programcsomag „gyorstalpaló”-knak, kezdőknek, és újrakezdőknek.


Téged is elbájolt a découpage varázslatos világa? Lépj be velünk a szépség birodalmába, az ajtó kezdőknek is nyitva áll! Összeállítottam egy „gyorstalpaló” kezdőcsomagot, amellyel 1 nap (8 óra) alatt belekóstolhatsz a legalapvetőbb anyag és eszköz ismeretekbe, alaptechnikákba, amely ennek a csodálatos hobbynak a megismeréséhez elengedhetetlen. Három egyszerűbb, de tetszetős tárgyat készíthetsz el az egy napos tanfolyam alatt, három különböző alapfelületre, különböző technikák felhasználásával. A tananyagot igyekeztem úgy „szabni”, hogy mindenki számára élvezetes, változatos és könnyen kivitelezhető legyen és a nap végeztével 3 mutatós tárggyal távozhass. A gyorstalpaló découpage kezdő programcsomag bármelyik meghirdetett tanfolyami napon elkészíthető, kizárólag előzetes bejelentkezéssel (zsofia.kardos@casamiabella.hu) és természetesen a szabad helyek függvényében! Téged is szeretettel várunk!

 


A csomag tartalma:
 

1., Antikolt fadobozka - melynek elkészítése során megismerkedhetsz az egyik, fafelületre legmutatósabb és legegyszerűbben alkalmazható technikával, a ma is nagyon divatos schabby chic-el. Megtanuljuk hogyan bánj a szalvétával, mivel és milyen technikával ragaszd fel.
 

2., Rizspapíros váza – megismerkedünk egy nagyon sokoldalú, a découpage-ban nagyon gyakran használt papírfajtával, a rizspapírral. Megmutatom hogyan készíts egységes, opálos márványhatású alapfelületet a rizspapírból, majd ezt dekoráljuk tovább szebbnél szebb nyomott mintás rizspapírral, bátrabbak az árnyalást is megpróbálhatják, a rizspapírral borított felületen a legegyszerűbb.
 

3., Kerámia bonbonier – nagyon sokak által kedvelt és nagyon sokoldalúan dekorálható felület a kerámia. Elmondom, milyen nagyon fontos szempontokat kell szem előtt tarts ennek a felületnek az alapozásakor és végső lakkozásakor, hiszen a kerámia a legporózusabb felület, amelyre dolgozunk. Szépséges porcelánfinomságú felületet alakítunk ki a munka során, melyre a végén az egyik legszebb rajzolatú repesztőlakkal, a kétfázisú finomvonalas repesztővel készítünk porcelánhatású repedéseket.
 

Javaslom, hogy hozzál magaddal egy füzetet, amelybe jegyzeteket készíthetsz, mert első hallásra biztosan rengetegnek tűnik majd a sokféle információ a technikákról és a legkülönbözőbb vegyszerekről. Ezt otthon így akárhányszor újra áttekintheted, és gyakorolhatod a leírtak szerint.
 

Fotók a csomag mintatárgyairól:
 

 

Helyszín: Videoton Irodaház, III. épület, I emelet 107 szoba, 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 54. (térkép)

 

Jelentkezés:

Jelentkezéskor meg kell jelölni, hogy az illető melyik mintatárgyakat szeretné elkészíteni. Csak egész napra lehet jelentkezni. A részvételi díj tartalmazza a felhasználandó nyersanyagok árát és eszközhasználatot. Az elkészített alkotásokat a résztvevők hazavihetik. Jelentkezés elektronikus levélben vagy telefonon.

Postacím: 1029 Budapest, Tompa M. u. 12.

Elektronikus-levél küldése

Telefon: 1-3916006  /  Mobiltelefon: 20-5225877

Web Design    /    Vissza   /    GLOBEal-home

 

Web Design    /     Vissza   /    GLOBEal-home