A tanfolyam programja 2016.04.23.-24. napokra

Ideje mindkét napon: 10:00-18:00

Idén visszanyúlunk a klasszikus découpage legfontosabb technikáihoz, mint a különböző ragasztási technikák, a découpage pittorico és a finomvonalas repesztés. Különböző nehézségű tárgyakon gyakorolhatják a technikákat, mind a kezdők, mind a haladók.

Részvételi díjak:

- Projekt 1 (középhaladó/haladó):          11.500.- Ft

- Projekt 2 (középhaladó/haladó)        9.500.- Ft

- Kezdő/újrakezdő/"gyorstalpaló":        10.000.- Ft

 

Projekt 1: Boríték formájú fali tároló fogasokkal (középhaladó/haladó, elkészítése cca. 8 óra)

 

Felhasznált technikák:
Nagy méretű, fából készült fali tároló, 3 fogassal. Leveleknek, iratoknak hasznos és csinos „lakóhelye” lehet a dolgozószoba, iroda vagy előszoba falán. Rengeteg rizspapírból választhatsz egyedi tárolód megalkotásához, én a mintadarab elkészítésénél 3 különböző papírból állítottam össze a kompozíciót, provanszias hangulatban. A tárgyak elkészítése során a következő technikákat ismerheted meg:

 
- alapozás, képválasztáshoz, különböző papírokból a kompozíció megtervezése és összeállítása, figyelembe véve a tároló egyedi formáját;
- klasszikus shabby chic alkalmazása a szabadon maradt nagy felületeken, összehangolva a képi elemekkel;
- a kompozícióhoz összehangolása, árnyalás, découpage pittorico;
- befejező díszítések: kontúrozás, 3 D-s stencil relief pasztával, veretfelszerelés, lézervágott díszek stb.
 

 

Projekt 2: Kerámia kancsó klasszikus découpage pittorico-val és finomvonalas repesztéssel (középhaladó- haladó, elkészítése, egyéni tempótól függően cca. 7-8 óra).

 

Felhasznált technikák:
Egyedi készítésű kerámia korsó az alapja ennek az antikolt, belül mázas vizes kancsónak. A tárgy elkészítése során a következő technikákat ismerheted meg:

 
- shabby chic alaptechnikát alkalmazunk kerámia felületen
- szalvéta kompozíció
- découpage classico technika kerámia felületen
- patinás antikolás
- kétfázisú finomvonalas repesztéssel csodálatos porcelán hatású felület készítése a pittorico technika kiegészítéseképpen
 

 

ÚJDONSÁG!!

Mostantól minden alkalommal választható programcsomag „gyorstalpaló”-knak, kezdőknek, és újrakezdőknek.


Téged is elbájolt a découpage varázslatos világa? Lépj be velünk a szépség birodalmába, az ajtó kezdőknek is nyitva áll! Összeállítottam egy „gyorstalpaló” kezdőcsomagot, amellyel 1 nap (8 óra) alatt belekóstolhatsz a legalapvetőbb anyag és eszköz ismeretekbe, alaptechnikákba, amely ennek a csodálatos hobbynak a megismeréséhez elengedhetetlen. Három egyszerűbb, de tetszetős tárgyat készíthetsz el az egy napos tanfolyam alatt, három különböző alapfelületre, különböző technikák felhasználásával. A tananyagot igyekeztem úgy „szabni”, hogy mindenki számára élvezetes, változatos és könnyen kivitelezhető legyen és a nap végeztével 3 mutatós tárggyal távozhass. A gyorstalpaló découpage kezdő programcsomag bármelyik meghirdetett tanfolyami napon elkészíthető, kizárólag előzetes bejelentkezéssel (zsofia.kardos@casamiabella.hu) és természetesen a szabad helyek függvényében! Téged is szeretettel várunk!

 


A csomag tartalma:
 

1., Antikolt fadobozka - melynek elkészítése során megismerkedhetsz az egyik, fafelületre legmutatósabb és legegyszerűbben alkalmazható technikával, a ma is nagyon divatos schabby chic-el. Megtanuljuk hogyan bánj a szalvétával, mivel és milyen technikával ragaszd fel.
 

2., Rizspapíros váza – megismerkedünk egy nagyon sokoldalú, a découpage-ban nagyon gyakran használt papírfajtával, a rizspapírral. Megmutatom hogyan készíts egységes, opálos márványhatású alapfelületet a rizspapírból, majd ezt dekoráljuk tovább szebbnél szebb nyomott mintás rizspapírral, bátrabbak az árnyalást is megpróbálhatják, a rizspapírral borított felületen a legegyszerűbb.
 

3., Kerámia bonbonier – nagyon sokak által kedvelt és nagyon sokoldalúan dekorálható felület a kerámia. Elmondom, milyen nagyon fontos szempontokat kell szem előtt tarts ennek a felületnek az alapozásakor és végső lakkozásakor, hiszen a kerámia a legporózusabb felület, amelyre dolgozunk. Szépséges porcelánfinomságú felületet alakítunk ki a munka során, melyre a végén az egyik legszebb rajzolatú repesztőlakkal, a kétfázisú finomvonalas repesztővel készítünk porcelánhatású repedéseket.
 

Javaslom, hogy hozzál magaddal egy füzetet, amelybe jegyzeteket készíthetsz, mert első hallásra biztosan rengetegnek tűnik majd a sokféle információ a technikákról és a legkülönbözőbb vegyszerekről. Ezt otthon így akárhányszor újra áttekintheted, és gyakorolhatod a leírtak szerint.
 

Fotók a csomag mintatárgyairól:
 

 

Helyszín: Videoton Irodaház, III. épület, I emelet 107 szoba, 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 54. (térkép)

 

Jelentkezés:

Jelentkezéskor meg kell jelölni, hogy az illető melyik mintatárgyakat szeretné elkészíteni. Csak egész napra lehet jelentkezni. A részvételi díj tartalmazza a felhasználandó nyersanyagok árát és eszközhasználatot. Az elkészített alkotásokat a résztvevők hazavihetik. Jelentkezés elektronikus levélben vagy telefonon.

Postacím: 1029 Budapest, Tompa M. u. 12.

Elektronikus-levél küldése

Telefon: 1-3916006  /  Mobiltelefon: 20-5225877

Web Design    /    Vissza   /    GLOBEal-home

 

Web Design    /     Vissza   /    GLOBEal-home