A tanfolyam programja 2016.05.07.-08. napokra

Ideje mindkét napon: 10:00-18:00

Idén visszanyúlunk a klasszikus découpage legfontosabb technikáihoz, mint a különböző ragasztási technikák, a découpage pittorico és a finomvonalas repesztés. Különböző nehézségű tárgyakon gyakorolhatják a technikákat, mind a kezdők, mind a haladók.

Részvételi díjak:

A foglalkozás során, a száradási időket kihasználva 2 tárgyat készítünk el.

- Projekt 1 (középhaladó/haladó) 2 kerámia tárgy elkészítése :   11.500.- Ft

- Projekt 2 (középhaladó/haladó) 2 füzet elkészítése :                 10.000.- Ft

- Projekt 1+2 (középhaladó/haladó) 1 kerámia +1 füzet:              10.500.- Ft

- Kezdő/újrakezdő/"gyorstalpaló":                                                   10.000.- Ft

Projekt 1: Kerámia tároló több funkcióval (középhaladó/haladó, egy kerámia tárgy elkészítése elkészítése cca. 8 óra)

 

Felhasznált technikák:
Egyedi tervezésű és készítésű, belül teljesen mázas kerámiát dekorálunk. A tárolóhoz kétféle fedő tartozik, a vágott fedővel mézes csuprot készíthetsz belőle, a teli fedővel piperetartót vagy bármilyen konyhai tárolót varázsolhatsz belőle. A tárgyak elkészítése során a következő technikákat ismerheted meg:

 
- alapozás, képválasztáshoz, különböző papírokból a kompozíció megtervezése és összeállítása, figyelembe véve a tároló egyedi formáját és azt, hogy milyen funkciót szántál neki
- funkciótól függően, a mézes csupornál rusztikus, repedő krémmel kombinált felületet készítünk, egyéb tárolónál festett vagy shabby alapot
- a kompozícióhoz összehangolása, árnyalás, découpage pittorico,
- befejező díszítések: kontúrozás, kiemelések relief pasztával.
 

 

Projekt 2: Fantasy napló, vámpírnapló, wicca varázskönyv (középhaladó- haladó, egy füzet elkészítése cca. 4 óra + száradási idők).

 

Felhasznált technikák:
Különleges füzeteket dekorálunk, különleges anyagokkal és különleges technikákkal. A tárgy elkészítése során a következő technikákat ismerheted meg:

 
- domború felületek készítése különböző anyagokból, melyek a képi kompozíció szerves részei
- a 3D-s felületek színezése, antikolása, kiemelése különleges effektekkel, melyek mind a téma, mind az adott kép mondandóját hivatottak kiemelni.
- az effektekhez használunk 3 D-s relifpasztákat, rozsda patinát, antikoló púderport, metálpasztákat, rozsdásító szettet stb.

 

ÚJDONSÁG!!

Mostantól minden alkalommal választható programcsomag „gyorstalpaló”-knak, kezdőknek, és újrakezdőknek.


Téged is elbájolt a découpage varázslatos világa? Lépj be velünk a szépség birodalmába, az ajtó kezdőknek is nyitva áll! Összeállítottam egy „gyorstalpaló” kezdőcsomagot, amellyel 1 nap (8 óra) alatt belekóstolhatsz a legalapvetőbb anyag és eszköz ismeretekbe, alaptechnikákba, amely ennek a csodálatos hobbynak a megismeréséhez elengedhetetlen. Három egyszerűbb, de tetszetős tárgyat készíthetsz el az egy napos tanfolyam alatt, három különböző alapfelületre, különböző technikák felhasználásával. A tananyagot igyekeztem úgy „szabni”, hogy mindenki számára élvezetes, változatos és könnyen kivitelezhető legyen és a nap végeztével 3 mutatós tárggyal távozhass. A gyorstalpaló découpage kezdő programcsomag bármelyik meghirdetett tanfolyami napon elkészíthető, kizárólag előzetes bejelentkezéssel (zsofia.kardos@casamiabella.hu) és természetesen a szabad helyek függvényében! Téged is szeretettel várunk!

 


A csomag tartalma:
 

1., Antikolt fadobozka - melynek elkészítése során megismerkedhetsz az egyik, fafelületre legmutatósabb és legegyszerűbben alkalmazható technikával, a ma is nagyon divatos schabby chic-el. Megtanuljuk hogyan bánj a szalvétával, mivel és milyen technikával ragaszd fel.
 

2., Rizspapíros váza – megismerkedünk egy nagyon sokoldalú, a découpage-ban nagyon gyakran használt papírfajtával, a rizspapírral. Megmutatom hogyan készíts egységes, opálos márványhatású alapfelületet a rizspapírból, majd ezt dekoráljuk tovább szebbnél szebb nyomott mintás rizspapírral, bátrabbak az árnyalást is megpróbálhatják, a rizspapírral borított felületen a legegyszerűbb.
 

3., Kerámia bonbonier – nagyon sokak által kedvelt és nagyon sokoldalúan dekorálható felület a kerámia. Elmondom, milyen nagyon fontos szempontokat kell szem előtt tarts ennek a felületnek az alapozásakor és végső lakkozásakor, hiszen a kerámia a legporózusabb felület, amelyre dolgozunk. Szépséges porcelánfinomságú felületet alakítunk ki a munka során, melyre a végén az egyik legszebb rajzolatú repesztőlakkal, a kétfázisú finomvonalas repesztővel készítünk porcelánhatású repedéseket.
 

Javaslom, hogy hozzál magaddal egy füzetet, amelybe jegyzeteket készíthetsz, mert első hallásra biztosan rengetegnek tűnik majd a sokféle információ a technikákról és a legkülönbözőbb vegyszerekről. Ezt otthon így akárhányszor újra áttekintheted, és gyakorolhatod a leírtak szerint.
 

Fotók a csomag mintatárgyairól:
 

 

Helyszín: Videoton Irodaház, III. épület, I emelet 107 szoba, 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 54. (térkép)

 

Jelentkezés:

Jelentkezéskor meg kell jelölni, hogy az illető melyik mintatárgyakat szeretné elkészíteni. Csak egész napra lehet jelentkezni. A részvételi díj tartalmazza a felhasználandó nyersanyagok árát és eszközhasználatot. Az elkészített alkotásokat a résztvevők hazavihetik. Jelentkezés elektronikus levélben vagy telefonon.

Postacím: 1029 Budapest, Tompa M. u. 12.

Elektronikus-levél küldése

Telefon: 1-3916006  /  Mobiltelefon: 20-5225877

Web Design    /    Vissza   /    GLOBEal-home

 

Web Design    /     Vissza   /    GLOBEal-home