A DÉCOUPAGE MŰVÉSZETI MŰHELY NEGYEDIK ALKOTÓ-HÉTVÉGÉJE

Monoszló, 2013.augusztus 23-25.

Már ötödik éve, hogy augusztus utolsó hétvégéjén összegyűlünk egy fergeteges hangulatú és élményekkel teli nyárbúcsúztató alkotótáborba a Balaton-felvidéki aprócska, de annál gyönyörűbb zsákfaluban, Monoszlón.
Idén is vár minket házigazdánk romantikus, provanszi hangulatú parasztháza, a közös étkezések, az esti bográcsolás, és a vacsora utáni kandallós „ejtőzések” bűbájos helyszíne, ahol mindenki jól érzi magát! A Faluháza néhány napra ismét alkotó műhellyé avanzsálódik. Az örvendetesen, még midig bővülő létszám következményeképpen az Erdei Iskola névre hallgató Panziót is birtokba vesszük. Vasárnap reggel pedig meghódítjuk és kifosztjuk a „tóti” Liliomkert piac kínálatát.
Egyszóval lesz móka, kacagás, fergetes alkotó- és jókedv, a szombat esti bogrács party menü ezúttal zöldséges csirkejava tarhonyával.
Az alkotó hétvége elkészítendő tárgyai :

Az idei hétvége a most oly divatos dekor trend a vintage shabby jegyében zajlik majd, ebben a stílusban készítünk a lakásba gyönyörű használati tárgyakat.
 

A hétvége képekben elmesélve:

F

A hétvége mintadarabjai:

F

Alkotás a Faluházán és az elkészült tárgyak

F

Szombati esti bográcsozás

F

Ebédszünet

F

Liliomkert piac
                           

Tárgy-1: Nosztalgia hajóláda.

Felhasznált technikák:
Valóban haladóknak való „ínyencfalat”, mind a méretéből, mind elkészítési nehézségéből adódóan. Első feladatként nagyon fontos a felület előkészítése, alapozása, festése, ill. ennek technikája, mert a láda anyaga egy páccal, viasszal bevont trópusi sötét fa, ezt kell előbb olyan állapotba hozni, hogy minden további dekoráció tartós és szép maradjon rajta. Ezt variáljuk aztán, ki-ki saját ízlése szerint, én a mintaládán többek között a következőket alkalmaztam: kazettaszerű berakás készítése domború stencil kerettel, faöregbítés és antikolás különböző technikákkal és kétfázisú repesztéssel, képek készítése több különböző festményrészletből összeállítva, privát rizspapírokkal. Természetesen mindenki készíthet „testre szabott” ládát, egyéni képekkel és ötletekkel, ehhez előzetes konzultációra és főleg részemről, a képkiválasztás után némi előmunkára van szükség, hogy a táborban nyugodtan tudjatok dolgozni.

Tárgycsomag-2:

1.,Fali tároló rekeszekkel és beleépített órával
2.,Fatálca vintage shabby stílusban, mozaikos alappal

Felhasznált technikák:
A két tárgyat a két nap alatt folyamatosan és párhuzamosan fogjuk elkészíteni, kihasználva a száradási időket.
Mindkét tárgy a vintage shabby jegyében készül, hangsúlyosan koptatott és antikolt provanszi stílusban, ehhez elsősorban shabby chic alaptechnikát és shabby stencil technikát alkalmazunk majd mindkettőnél. Ehhez jönnek kiegészítőként a falitartónál a pittorico és pecsételés, a tálcánál a mozaikozás.

Alkotói pillanatok és az alkotások:

 

Szombati esti bográcsozás:

 

Ebédszünet:

 

Piacolunk:

 

 
Web Design    /     Vissza   /    GLOBEal-home