Découpage Alkotóműhely

Az első magyar découpage szaklap

Megjelenik a Praxis Kiadó gondozásában.
Előfizetésben terjeszti az
Új Praxis Kiadói Kft. decoupage.elofizetes@praxis.hu
Hirdetésszervezés: decoupage.marketing@praxis.hu
Telefon : 06/20-447-4718
Fax : 06-1-266-1540

Betekintés a lapok tartalmába klikk IDE!

A lapot árusító hobbyboltok listájához klikkelj IDE!

 

Szinopszis:

2010 márciusában új lapot bocsátunk útjára, amelynek rendszeres olvasása, az abban leírt praktikák elsajátítása reményeink szerint nagy mértékben hozzásegítheti az arra fogékony olvasót egy tartalmas kikapcsolódást nyújtó gyönyörű, sokoldalú, ötletgazdag kézműves technika elsajátításához.
Ez a magazin a kreativitásról és a szépségre való kifogyhatatlan törekvésről szól. Arról, hogy kisebb, nagyobb fortélyok segítségével hogyan tehetjük szebbé és élhetőbbé otthonunkat, környezetünket. Arról, hogy – mivel adni és kapni valóban egyaránt öröm – az elsajátított technikák által gyönyörű és egyedi ajándékokat készíthetünk szeretteinknek úgy, hogy közben magunk is önfeledten merülünk el az alkotás mindenki számára elérhető igazi örömében, amely pihentet és kikapcsol a mindennapok monoton tempójából.
A découpage, ez a régi-új dekorációs irányzat, amely napjaink Itáliájában, a művészet hazájában született újjá és indult hódító útjára, hogy – mint évszázadokkal ezelőtt – az udvarhölgyek hóbortja, napjainkban a modern nő önkifejezésének és alkotni vágyásának kifejező eszköze legyen.

Szaklapunk egyenlőre negyedévente megjelenő magazin, amelynek gerincét minden számban, a „
Lépésről lépésre” című rovat adja. Ebben olyan tárgyak elkészítésének folyamatát mutatjuk be, – részletes leírással, eszköz és anyagszükséglet megadásával, képes illusztrációval – melyen keresztül az olvasó a szükséges alaptechnikákat, vagy akár ezen technikák kombinációit, továbbá azok egymásra épülését sajátíthatja el.
A „
Műhelyrovat”, ill. a „Műhelysarok a határon túlról” c. rovatokban a 2007 óta sikeresen működő Découpage Művészeti Műhely legjobb tanítványai mutatják majd be, hogyan készítettek el egy-egy gyönyörű tárgyat.
A „
Külföldi művészsarok” című rovatban a legnevesebb olasz découpage művészek által megálmodott, és megvalósított kreációk lesznek olvashatóak, elsajátíthatóak.
Minden szám „
Középponti téma” című rovatában fókuszált témaként körbejárunk egy-egy olyan technikát, fogalmat, ötletet, amely feltehetően jelentős közérdeklődésre tarthat számot, és természetesen minden alkalommal friss ötletekkel igyekszünk ráhangolódni az aktuális szezonra jellemző témákra is.
Állandó rovatainkban törekszünk bemutatni olyan ötleteket, amelyek – jó értelemben véve – utánozhatóak, adaptálhatóak és akár variálhatóak más ötletekkel is, kinek- kinek szája íze szerint. Témáinkat lapról-lapra úgy állítjuk össze, hogy azok között kezdők és haladók egyaránt találhassanak maguknak kihívást jelentő céltárgyat, s a szükséges technikák elsajátítása után alkotásaiknak csupán fantáziájuk szabhasson határt.
Szaklapunk minden számában ajándék papír mellékletet is talál az olvasó, amelynek felhasználásához alapötletet is nyújtunk egy tárgy elkészítésének leírásán keresztül.

Reméljük, hogy magazinunkban minden kedves découpage rajongó talál valami hasznos, megfontolandó, netán továbbfejlesztendő ötletet, amivel kifejezheti önmagát, vagy akár "csak" alkot valami szépet magának, szeretteinek. Mindezeken felül leginkább mégis abban bízunk, hogy szaklapunk tartalma által egyre több új alkotni vágyót vonz majd ebbe a "széplelkűek"-nek nevezhető társaságba.

A Découpage Alkotóműhely első száma március közepén jelenik meg a Praxis Kiadó gondozásában, az olasz társlapok mintájára. Az első szám nagypublikum előtti bemutatkozása, a benne szereplő mintatárgyak kiállításával, Húsvét vasárnap lesz, a Gödöllői Királyi Kastély Ibolya-nap c. rendezvényének alkalmával. Az újság megtalálható lesz minden nagyobb hobby boltban, újságárusoknál, ill. előfizethető.
 

 
Postacím: 1029 Budapest, Tompa M. u. 12. Elektronikus-levél küldése
Telefon: 1-3916006  /  Mobiltelefon: 20-5225877 Web Design    /    Vissza   /    GLOBEal-home