Egy falatnyi Provence a Balaton-felvidéken

Múlt heti Balaton környéki gyógyfürdőzős-csavargós kikapcsolódásunkat nem véletlenül időzítettem úgy, hogy egy vasárnap is beleessen. A tavalyi monoszlói alkotótábor óta vágyom rá, hogy újra elmehessek a káptalantóti piacra…
A káptalantóti piacnak csodájára járnak. És tényleg, -saját tapasztalataimat ideértve állíthatom-, hogy bármelyik provanszi vagy toszkán piaccal felveheti a versenyt. Mert a hangulat igazán vidéki és tájjellegű. Mert a környék gazdái saját termelésű/termesztésű portékájukat vagy házilag elkészített finomságaikat kínálják eladásra.
 

Zöldségek, gyümölcsök és fűszernövények egy helyi gazda kertjéből

Kecskesajt minden mennyiségben

Házi lekvárok és szörpök, saját palackozásban

Ez tényleg akár Provence-ban is lehetne…Mert helyben készült sült ínyencségeket lehet kóstolgatni, borral, pálinkával és házi szörppel leöblíteni. Mert ruhák, csipkék, cipők, ékszerek, régi lemezek és antikvár könyvek cserélnek gazdát, ahogy az egy jó bolhapiachoz illik.

Ruhák, csipkék, ágyneműk és egyebek

Régi lemezek és könyvek....

Mert olyan „kincsekre”, vagyis dekupálandó „felületekre” lehet lelni, amelyre mindannyian vágyunk.

Ecset után „sóvárgó felületek

Itt még csak nézegettem…

Hát igen, megint nem tudtam ellenállni…

És a legújabb szerzeményeim
 

És még sok mert-et sorolhatnék. A tóti piac valóban egy olyan irigylésre méltó helyi vállalkozás, amit mindenkinek látnia kéne. Egyszóval, aki vasárnap délelőtt a Balaton-felvidéken jár, a káptalantóti faluvégén, az út menti ligetben megtalálja, és ne szalassza el ezt a látványosságot!
Lányok, akik Monoszlóra jöttök, gyűjtsétek a vásárfiára valót, mert augusztus utolsó vasárnapján ott lesz a helyünk a tóti piacon!
A tóti piacon sétálgatva eldöntöttem, hogy az első őszi foglalkozás témája a bolhapiac lesz, vagyis: hogyan „restaurálunk”, majd dekorálunk használt, régi tárgyakat a découpage legkülönbözőbb technikáival. Az évek során annyi ilyen „kincset” gyűjtöttem be, hogy itt az ideje, hogy ezt megosszam az Érdeklődőkkel, és tartsunk egy ilyen témájú, rendhagyó foglalkozást. Kedvcsinálásképpen lefotóztam néhány megmunkálásra váró tárgyat, valóban a teljesség igénye nélkül:
 

Látogass el a megújult galériámhoz és nézd meg az erre a témakörre vonatkozó fotókat a bolhapiacokon vásárolt, új köntösbe öltöztetett tárgyakról : http://www.globealcontact.hu/Bolhapiac.html
A tanfolyam kiírást később keresd majd a foglalkozásoknál!

Web Design    /     Vissza   /    GLOBEal-home