A DÉCOUPAGE MŰVÉSZETI MŰHELY NEGYEDIK ALKOTÓ-HÉTVÉGÉJE

Monoszló, 2012.augusztus 24-26.

Nem akarom évente ismételgetni magam megint azzal, hogy ez volt az eddigi legjobb… Mindig úgy gondolom, hogy ezt már nem lehet majd fokozni. Pedig tényleg megint lehetett!
A negyedik monoszlói alkotó hétvégét töltöttük együtt, természetesen ismét fergeteges hangulatban, rengeteg nevetéssel és pihentető alkotással, a szokásos „menetrend” szerint, de megint egy picit másként. A régi lelkes csapat az idén ismét újabb arcokkal bővült, hogy aztán már ők is csatlakozzanak azon véleményünkhöz, miszerint mennyire más, mikor zavartalanul hódolhatunk kedvenc hobbynknak egy teljes hétvégén keresztül, csodálatos környezetbe elvonulva, kilépve néhány röpke napra az otthoni megszokott kerékvágásból.
Az idei tábor igen karakteres kísérője, akárcsak az elmúlt nyáré, a hőség volt. Ez a szokatlanul hűvös és esős kezdeti két első hétvége után újszerű momentumnak bizonyult. Ezért aztán nem volt kandalló melletti nótázás és nyár végi melegedés a levendula illatú pajtában, helyette inkább hangulatos mécses világ mellett üldögéltünk a csillagos ég alatt, a csak picit hűvösebb kertben. A férjekből álló „szakács alkotó-team”, idén már négy főre bővült, akik helyettünk is pancsoltak a Balatonban, amíg mi alkottunk, de utána finom borjú pörköltet főztek az esti bogrács partyra, sőt szombat délben fánkot is sütöttek, szintén bográcsban, a többi magunkkal hozott finomság mellé. Így ínycsiklandozó étkekben és kényeztetésben sem volt hiány.
A Faluházban berendezett alkotóműhelyünket évről évre úgy vesszük birtokba, mintha mindig ide jártunk volna. A falusiak is már ismerősként üdvözölnek minket, be-bekukkantanak megnézni, milyen újabb alkotások születnek.
A hétvége egyik várva várt állandó fénypontja a káptalantóti Liliomkert piacon tett vasárnap reggeli látogatás. Ezért olyan „áldozatokra” is hajlandóak vagyunk, hogy időpótlás gyanánt akár sötétedés után is még a Faluházán dolgozzunk, mert bizony az alkotást nehéz abbahagyni! Jó látni, évről évre, ahogy a piac fejlődik, növekszik, színesedik a kínálat. Az idén a szokásos házi finomságok, pogácsák, szörpök, gyümölcsök, langalló mellett a levendulás étcsoki-fagyit is megkóstoltuk. Igazi íz orgia volt! S persze most sem maradt el a régiségstandok kifosztása…
Megint csak köszönet, a soha meg nem szűnő fajtából, Scholtz Gabinak a csodálatos háttérmunkáért, szervezésért. Minden résztvevőnek a jókedvért és az évek óta töretlen, szűnni nem akaró lelkesedésért, ahogy a műhely munkában részt vesztek és ahogy a közösséget együtt építjük. Ez tesz minket különbözővé, igazi alkotó csapattá, ahova öröm Veletek együtt tartozni!
A monoszlói tábor sikerét tovább gondolva, az idén először szervezünk egy különleges őszi alkotóhétvégét is, amelyről a Palackpostában már olvashattok előzetest.
A részletekért klikkelj IDE!

 

A hétvége képekben elmesélve:

F

A hétvége mintadarabjai:

F

Érkezés, pihenés, szabadidő

F

Alkotás a Faluházán és az elkészült tárgyak

F

Szombati esti bográcsozás

F

Ebédszünet

F

Liliomkert piac
                           

Tárgy-1: Toszkán ihletésű különleges padlóváza (magassága cc. 30 cm).

 

 

 

Felhasznált technikák:
Erre a különleges kerámia formára tavaly szeptemberi toszkán barangolásaink alkalmával bukkantam rá egy pienzai kerámia bolt kirakatában (lásd az eredeti fotót itt).

Szerelem volt első látásra, mint tudjuk, Toszkánában ez elég gyorsan és sűrűn jön. Akkor még nem tudtam, hogy ez az idei tábor egyik darabja lesz, csak azt, hogy mindenképpen meg fogom valósítani valahogyan az ötletet. Azóta elkészült a kerámia adaptációja, belseje mázas, tehát nemcsak dísznek, hanem padlóvázának is használható. A Decoria új tájképes és akvarell rizspapírjaiból állítottam össze a dekorációt, amely a toszkán tájkép nem szokványos, egy kicsit más, újszerű megközelítése. Négy különböző papírból építettem fel egy teljesen új képi kompozíciót, a feladat ennek szerves egésszé történő összedolgozása, árnyalással és háttér illetve kiegészítő festéssel. Ezt egy picit tovább nehezítjük még a kompozícióba szervesen ágyazott, antikolt 3 D-s részletekkel..

 

Tárgy-2: Nyaklánc-tartó próbababa (magassága cca.40 cm).

 

 

Felhasznált technikák:
A nőcis-csipkés trend legújabb darabja. Különböző elemekből és nyersanyagokból felépítünk egy álló próbababát az állványával együtt, majd ezt a legkülönbözőbb technikákkal dekoráljuk és díszítjük (csipkekeményítés és kasírozás, fríz építés, découpage, különböző gyöngy és ékszerdíszek stb.)
Garantáltan jó szórakozás lesz, és - a tegola építéshez hasonlóan - nehéz abbahagyni!

 

Érkezés és szabadidős pillanatok:

 

Alkotói pillanatok és az alkotások:

 

Szombati esti bográcsozás:

 

Ebédszünet:

 

Piacolunk:

 

 
Web Design    /     Vissza   /    GLOBEal-home