Mediterrán alkotó hétvége a Villa Fiore-ban, 2012. november 23-25.

FIGYELEM! A fenti, novemberi dátumra a létszám már betelt.

Egy csodás hangulatú, mediterrán villába invitálunk, ahol egy röpke hétvégére elfelejtheted a novemberi borongós szeleket és a küszöbön lévő telet. A Villa Fiore, a néhai Gubacsi Malom, (http://www.gubacsimalom.hu/) Lesencetomaj határában, többek áldozatos munkája és álma alapján nyerte el mai, újjászületett formáját, amely akár Provence-ban vagy Toscana-ban is megállná a helyét! Igazi sikertörténetből alakult a Balaton-felvidék apró, mindenkit elbájoló ékszerdobozkájává . Tölts el velünk egy felejthetetlen hétvégét ebben a varázslatban, mélyedj el az eredeti, olasz stílusú découpage technika rejtelmeiben és alkoss csodálatos tárgyakat szíved örömére, lelked balzsamára! Az egyedülállóan inspiratív atmoszférát tovább fokozza, hogy egyedileg tervezett és berendezett provanszi hangulatú szobákban lakhatsz, ínycsiklandozó mediterrán fogásokat kóstolhatsz. A munka után ellazulhatsz a Fürdőház langymeleg vizében és a szaunában (további képek a "Palackposta" rovatunkban ide klikkelve). Balaton környéki borokat kóstolhatsz a helyi borospince látogatáson. Vasárnap reggel Káptalantótiban felfedezheted az ország leghíresebb kistermelői és bolhapiacát, a Liliomkertet.
 

A hétvége programja:

November 23, péntek
Érkezés egyénileg, a szállás elfoglalása a kora délutáni óráktól lehetséges. Szabadprogram, estére fakultatív borkóstolós vacsorát, pincelátogatást szerveznek a Villa házigazdái az érdeklődőknek, erről részletes információt és árakat a későbbiekben adunk majd, a befizetett résztvevők részére. Fürdőzési és szaunázási lehetőség a fürdőházban. Szállás.

November 24, szombat
Reggeli. Egész nap découpage tanfolyam 9-19 óra között, kb. egy órás ebédszünettel, pihenéssel.
Este finom, 3 fogásos mediterrán vacsora minden résztvevőnek a Villa éttermében. Fürdőzési és szaunázási lehetőség a fürdőházban. Szállás.

November 25, vasárnap
Reggeli. Szabad program, közös piaclátogatás a szomszédos Káptalantótiban található híres Liliomkert piacon. Utána eEgész nap découpage tanfolyam 10-18 óra között, kb. egy órás ebédszünettel, pihenéssel.
Elutazás az esti órákban.
 

A hétvége képekben elmesélve:

F

A hétvégére választható tárgyak:

F

Érkezés

F

Így alkotunk mi

F

Szombat esti vacsora

F

Közös ebédek

F

Piacolunk a Liliomkertben
                           

A hétvége découpage foglalkozásaira három tanfolyam-csomag közül lehetett választani.
Az első kettő csomag bárki részére ajánlható, kezdőbbek és haladóbbak is kedvüket lelhetik benne, de az abszolút kezdők részére is némi könnyítéssel, „testre szabással” megvalósíthatók. A tárgyakat úgy válogattam össze, hogy minden olyan alaptechnikát és munkafolyamatot tartalmaznak, amelyek a découpage alapvető ismeretéhez szükségesek. A tárgyakat folyamatosan, párhuzamosan készítjük, kihasználva a száradási időket, elkészítésük így lehetséges a 2 nap alatt rendelkezésre álló időben.
A harmadik csomag, kifejezetten extra tárgyakkal a haladóknak készült. Ezeknek a tárgyaknak az elkészítési ideje hosszabb, kivitelezése jóval bonyolultabb technikai megoldásokat és önálló munkát kíván, ezért csak felsőhaladóknak, gyakorlottaknak javasoljuk őket.
Az első két csomag 4 tárgy, a harmadik csomag 2 tárgy elkészítését tartalmazza.

Csomag I. : Balatoni levendula, provanszi felhangokkal:

1., Tihanyi levendulás nosztalgia láda

2., Levendulás díszüveg

3., Levendulás napló

4., Csipkés levendulás kerámia mécses tartó korsó

 

Csomag II.: Toszkán hangulatok

1., Konyhai csendélet – falikép toszkán tegolára

2.,Oliva olajtartó üveg kiöntő csőrrel

3., Toszkán receptes füzet

4., Bort hidegen tartó kerámia (borhűtő)

 

Csomag III.: Extra tárgyak haladóknak

1., Dédnagymama vasalója –kovácsoltvasból készült vasaló különleges dekorációja

 

2., Falikép toszkán tegolára különleges effektekkel és 3 D-s részletekkel

 

Érkezés:

Péntek délután, egyénileg, ki-ki saját tempójában érkezett hétvégi főhadiszállásunkra. A Lesence patak partján álló gubacsi malom - Sobri Jóska és betyártársainak egykori kedvenc pihenőhelye - erre a hétvégére découpage alkotóműhellyé változott.

Igazi napsütéses mediterrán jellegű késő őszi hangulat fogadott és kísért végig minket az egész hétvégén, csak hogy az időjárás is stílszerű legyen. Mintha így rendeltük volna.

Elsőként néhány kép a szálláshelyről, a kertről és a gyönyörű környezetről, ahol ezt a csodálatos hétvégét töltöttük.

A Lesence patak ma is az egykori malom épülete mellett  folyik. Reggel, amikor kinyitottuk az ablakot, kellemes patakcsobogásra, madárcsicsergésre, és az ősz jellegzetes illatára ébredtünk

 

Az év egyik utolsó gránátalmája a levél nélküli fán olyan benyomást kelt, mintha mesterkélten biggyesztették volna oda utólag.

 

Ez pedig már a malom fürdőháza, ahol esténként pancsoltunk, szaunáztunk, a szomszéd teremben pedig egész nap folyt a lelkes alkotómunka

 

A fürdőház kívülről

 

Ez pedig  az alkotótermünk bejárata

 

És a terem péntek este, előkészítve a másnapi maratoni munkához (a hátsó traktusban a szauna látható)

 

Ez a kép az érkezés, az utána következők pedig az esti üldögélés és a vacsora pillanatai

 

 

Alkotói pillanatok:

Másnap reggeli után teljes gőzzel indult az alkotómunka, melyet csak az étkezések és az éjszakai alvás idejére függesztettünk fel. A szombati nap valóban maratoninak bizonyult, mert bizony vacsora után is visszaszöktünk a fürdőházba és még éjjel 11-kor sem tudtam "szétrobbantani" és pihenésre bírni a társaság fanatikusabbik részét, akik képtelenek voltak abbahagyni a munkát. Az sem zavart minket, hogy közben a fiúk (jelenlévő férjek) és még néhányan a hölgyek közül - keresztül az alkotásra kijelölt területen - oda-vissza rohangáltak a medence és a szauna között. Már nagyon sajnálom, hogy ez utóbbi jeleneteket nem képeltük, mert nagyon vicces fotók születhettek volna, amint a szaunából a "sportosabbak" átvonulnak a medencébe (majd vissza) a még alkotók között! De volt olyan is, aki aztán szaunázás után, fürdőköpenyben visszaült még egy cseppet festegetni. Egyszóval fantasztikus volt, végre mindenki addig alkothatott, amíg ki nem dőlt.

Szerintem a képekről is visszaköszön az a vidám és nagyon inspiratív alkotói hangulat, amely a két napot jellemezte. A környezet nagyon jó hatással volt mindenki alkotói kedvére, melyet tovább fokoztunk a legjobb olasz zenékkel.

A "felvidéki különítmény": Arus és Évi elhozták a legjobb tanítványaikat is egy közös alkotásra, így két nyelven, Szlovákul és Magyarul folyt a társalgás, de mindenben megértettük egymást, hisz a közös nevező a découpage volt!

 

Scholtz Gabi még a mosdóban is dolgozik!

 

A hétvége 20 fős (+ jómagam) felejthetetlen alkotói csapata. Sajnos Döme Zsuzsit nem látjuk a képen :-(  Zsuzsikám hol voltál, amikor a csoportkép készült??!

 

És íme - a teljesség igénye nélkül - egy kis ízelítő a hétvégén készült alkotások közül, amelyeket sikerült a gyorsan lefotózni, mielőtt készítője elvitte volna

 

Szombat esti vacsora: Mediterrán menü Villa Fiore módra: 

  • Házi pálinka kóstoló;

  • Mézes sütőtök krémleves pirított tökmaggal;

  • Vörösboros-gombás provanszi marharagu (Beouf bourguignon ) tepsis burgonyával;

  • Almás és diós rétes vanília öntettel.
     

 

Közös ebédek:

 

Piacolunk a Liliomkertben:

Sajnos úgy tűnik, hogy utoljára piacoltunk a káptalantóti piacon, mert végleg fel akarják számolni az ország első és legsikeresebb termelői piacát (????). Remélem sikerül új helyszínt találniuk a szervezőknek, hogy a jövő augusztusi monoszlói táborunkat a szokásainknak megfelelően színesíthesse ez a program.

Hevenyészett piaci csoportképek, a létszám koránt sem teljes, mert többen a szálláshelyen maradtak. A fotókon jól látható, hogy a nyári tömeggel ellentétben, most nagyon kényelmesen nézelődhettünk, mert a kora reggeli időpontnak, na meg az utószezonnak köszönhetően jóval kevesebben voltak. Gyönyörű és jófajta portéka viszont akadt most is bőven!

 

 
Web Design    /     Vissza   /    GLOBEal-home