Művészeti kiállítás a nagyócsai (Očova, Szlovákia) Népművészeti Házban.

Müller Éva, a nagyócsai Magichobby tulajdonosa, a Découpage Művészeti Műhely aktív tagja, Nagyócsáról (Očova), Közép-Szlovákiából jár minden alkalommal műhelyfoglalkozásainkra. Ilyenkor közel 400 kilométert autózik alkalmanként, ékes bizonyítékát adva annak, hogy a közös, építő műhelymunka, a jó társaság és a tanulni vágyás nem ismer sem határokat, sem kilométereket!
Éva vallja, hogy sem írott anyag, sem az internetről letölthető (pl.: youtube-s) videók nem helyettesíthetik azt a személyes, közvetlen munkát, élő visszacsatolást, az egyes munkafázisok elsajátítása közben felmerülő kérdés azonnali megoldását és megválaszolását, amire kizárólag a közös csoportmunka és a közös alkotás képes. Szerinte ezért is éri meg minden alkalommal ez az „áldozat”, amely mint látjuk meghozta Éva számára azt az önálló művészi gondolkodású kreativitást és kimagasló minőségű alkotást, amelyet kiállításának tárgyai is visszaigazolnak.
Áprilisban, Húsvét hetében kiállítás nyílt a nagyócsai Népművészeti Házban. Több művész és művészeti ág közös tárlatát nyitották meg április 17-n, a tavaszköszöntő vasárnapi vásár keretében. A découpage szekcióban Müller Éva, Vasmera Aranka és jómagam tárgyait mutatták be, mint egy az újra felfedezett, s egyben új dimenziókat is nyitni képes művészeti ágak egyikét. Színes, érdekes színfoltot és egy más művészeti irányvonalat képviseltek dr. Zuzana Almási Korenová szépséges, különböző tojásokból készült ékszercsodái, avagy Hanka Rechtoriková és Anna Svorenová klasszikus népművészeti stílusból merített  madaras és drótkötözött tojásai, kukorica csuhé babái. A vasárnapi ünnepség keretében közel 600 ember lelkes érdeklődése kísérte a kiállítás megnyitóját.


Műhelyfoglalkozáson Évával (balról) és Arankával (jobbról)

Évi! A kiállításhoz utólag is gratulálunk, köszönet, amiért a Műhely szellemiségét és hitvallását ilyen lelkesedéssel és átéléssel adod tovább az erre fogékonyaknak!

 

Web Design    /     Vissza   /    GLOBEal-home